KJA'dan dernekleşme için başvuru

KJA'dan dernekleşme için başvuru

KJA, mücadelesini Özgür Kadın Derneği çatısı altında daha geniş bir zemine yayma amacıyla Diyarbakır Valiliği'ne başvuru da bulundu.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 31 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında 501 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin ardından Kongra Jınên Azad (KJA) adıyla mücadelesini devam ettiren kadınlar, resmi olarak dernek sıfatını almak için Diyarbakır Valiliği'ne başvuruda bulundu.Aralarında KJA Yürütme Kurulu üyesi ve HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır HDP Milletvekili Adayı Çağlar Demirel, KJA aktivisti Sara Aktaş'ın yanı sıra KJA Hukuk Komisyonu üyelerinin de bulunduğu heyet, Diyarbakır Valisi ile görüştü. Toplantı sonrası açıklama yapan Ayla Akat Ata, Özgür Kadın Derneği'nin açılması için dosyalarını sunduklarını ve olur belgesini aldıklarını belirterek, ilerleyen günlerde derneğin açılışını gerçekleştireceklerini ifade etti. 

Demokratik siyaset kanallarının açık olduğu, düşünce ifade özgürlüğünün tam ve eksiksiz sağlandığı, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı bir Türkiye'de, kadının en önemli motor gücü olacağını vurgulayan Akat Ata, Özgür Kadın Kongresi olarak tüm kadınları bu çatı altında kendini ifade etmeye çağırdı.

Ardından konuşan KJA Yürütme Kurulu Üyesi Sara Aktaş ise, bundan sonra daha geniş bir zeminde mücadele etmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bu çerçevede bugüne kadar verdiğimiz bedellerle yürüttüğümüzün mücadeleyi daha büyük bir dinamikle yürüteceğimizi ifade etmek istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.