KJA Van İl Koordinasyonu 8 Mart programını açıkladı

KJA Van İl Koordinasyonu 8 Mart programını açıkladı

KJA Van İl Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kentte yapılacak eylem ve etkinliklerin programını açıkladı.

KJA Van İl Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü eylem ve etkinlik programını DBP il binasında yaptığı basın toplantısı ile açıkladı. Toplantıda konuşan KJA üyesi Ayşegül Abukan, erkek egemen sistemin tarihin her döneminde kadını hedef aldığını söyleyerek, 8 Mart'ın kadın mücadelesi açısından büyük bir anlam taşıdığını vurguladı. "Zalimler zulme soyunduklarında kadınlar direnişi giyinir" diyen Abukan, "Tüm erkek egemen zihniyete karşı örgütlülüğün özü, mücadele düzeyimizi, özgürlük sevdamızı alanlarda bir kez daha haykıralım" dedi. Ablukan, Vanlı kadınlara, "Kadınlar Önderliği ve özgürlüğü için direniyor" şiarıyla yapılacak 8 Mart etkinliklerine güçlü bir şekilde katılım çağışı yaptı. Abukan'ın konuşmasının ardından 2 Mart'ta startı verilecek eylem ve etkinlik programı açıklandı.

Van'ın 8 Mart programı şu şekilde: 

2 Mart

* Erciş'te "Buka Baranê" ve kadın emeği atölyesindeki ürünler sergilenecek. Sinevizyon gösterimi yapılarak, sahil parkının açılışı gerçekleştirilecek. 

*Başkale ilçesinde bulunan değer aileleri ziyaret edilecek. 

*İpekyolu ilçesinde bulunan Erek Meydanı'nda sinevizyon gösterimi ve yürüyüş yapılacak. 

*Çaldıran ilçesinde yürüyüşler yapılacak. 

3 Mart 

*Edremit ilçesinde 8 Mart ile ilgili panel düzenlenecek. 

*Van merkez ilçe ile Tuşba ve Gürpınar ilçesine bağlı mahallelerde sinevizyon gösterimleri yapılarak, yürüyüşler düzenlenecek. 

4 Mart 

*Van merkez postanesinden İmralı Cezaevi'nde tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile Türkiye ve Kürdistan cezaevlerindeki kadın tutsaklara kart gönderilecek. 

5 Mart

*Merkezde bulunan Musa Anter Parkı'nda saat 10.00'da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüsekdağ'ın katılımıyla miting düzenlenecek. Mitinge HDP Van milletvekilleri, İstanbul MKM Sanatçısı Nurcan Değirmenci ile Van MKM Sanatçısı Kewser Colemerg de katılacak.

6 Mart

*Van'da "Toplumsal mücadeleler ve kadın" konulu panel düzenlenecek. 

*Çatak ilçesinde basın açıklaması ve sinevizyon gösterimi yapılacak. 

7 Mart

*Merkezde bulunan Sanat Parkı'nda fotoğraf sergisi açılacak ve çatışmalı süreçte yaşamını yitirenlerin ailelerine ziyaretler yapılacak. 

8 Mart

*Kadın Emeği Pazarı'nın açılışı yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.