KJA: Kadınlar çözüm sürecinde sorumluluk üstlensin

KJA: Kadınlar çözüm sürecinde sorumluluk üstlensin

KJA, İstanbul'da "Demokratik çözüm müzakere sürecinde kadın özgürlük çalıştayı" düzenleyeceklerini belirterek, tüm kadınları Kürt sorununun demokratik çözüm sürecinde sorumluluk üstlenmeye çağırdı.

DİYARBAKIR - Kongreya Jinen Azad (KJA), kadınların müzakere sürecine katılımını sağlamak amacıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde 9-10 Mayıs tarihlerinde düzenleyeceği "Demokratik çözüm ve müzakere sürecinde kadın özgürlük çalıştayı"na ilişkin basın toplantısı düzenledi. Sümerpark Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, KJA Yürütme Kurulu Üyesi Ceylan Bağrıyanık, KJA Üyesi ve HDP İstanbul Milletvekili Adayı Ayşe Berktay, KJA Yürütme Kurulu Üyesi Ezra Elbistan ve çok sayıda kadın katıldı. 

Toplantıda konuşan Berktay, Kürdistan ve Türkiyeli kadınların müzakere sürecide mücadele yol ve yöntemini tartışacağı ve sözlerini ortaklaştıracağı bir mekanizma yaratmasının önemli olduğu söyledi. Berktay, "Bu mekanizmanın müzakere başlıkları konusunda araştırma yapmaya, konuyu toplumun her kesiminden kadınların tartışmasına ve önerlerine açmaya, sahiplenilmesini sağlamaya ve sözlerini sürece katmaya öncülük etmesi, bunun araçlarını oluşturması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

KJA'nın bu konu üzerinde 4 aydır çalışma yürüttüğüne işaret eden Berktay, "Sürecin geldiği noktadan daha fazla gecikmeden tartışmaları ortaklaştırmamız, en geniş kadın çevrelerini kapsayacak bir çözüm ve mekanizma üretmemiz gerekiyor" diye ifade etti. 

'Tüm kadınları sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz' 

Bu çalışmaların ilk adımı olarak 9-10 Mayıs tarihinde İstanbul'da "Demokratik çözüm müzakere sürecinde kadın özgürlük çalıştayı" düzenleyeceklerini belirten Berktay, bu çalıştaya giderken, tüm kadınları Kürt sorununun demokratik çözüm sürecinde sorumluluk üstlenmeye çağırdı.

Berktay son olarak, "Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınlar olarak, ortak sözümüzü oluşturma, müzakere masasına yansıtmaya çağırıyoruz" diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.