KJA dernek açılışını gerçekleştirdi

KJA dernek açılışını gerçekleştirdi

KJA aldığı "Tüzel kişiliğe kavuşma" kararından sonra dernek açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan DBP Batman Milletvekili ve KJA Kurucu Üyesi Ayla Akat, "Yeni yaşam bizimdir. Bu direnişi kabul etmeyenler direnişimiz karşısında duramayacaklar" dedi.

DİYARBAKIR - 31 Ocak-1 Şubat 2015 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleştirdiği toplantı ile Kongreya Jinên Azad (KJA) adıyla gerçekleşen kongreleşme ardından, "Tüzel kişiliğe kavuşma" kararıyla birlikte dernekleşme çalışması başlatan KJA, dernek başvurularının kabul edilmesinin ardından Huzurevleri'nde dernek binasının açılışını gerçekleştirdi. 

Açılış törenine yüzlerce kadın yöresel kıyafetleri ile katılırken dernek binasını baştan aşağı saran Şengal, Rojava ve Kobanê'de yaşamını yitiren YPJ'li savaşçılarının posterleri ve "Bi xwebuna jinê di riya Sakîne û Arînê de em ber bi azadiyê ve dimeşin" pankartı asıldı. Açılışa KJA Kurucu Üyesi ve İmralı Heyeti'nden Ceylan Bağrıyanık, KJA Üyesi ve HDP Batman Milletvekili Adayı Ayla Akat Ata, HDP'nin Diyarbakır kadın milletvekili adayları, kadın kurumları HDP, DBP kadın eşbaşkanları, yöneticileri ve Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi ile yüzlerce kadın katıldı.

680x680nc-amd-29-05-15-kja-dernek-acilis7.jpg

Saygı duruşu ile başlayan açılışta, Dicle Fırat Kültür Merkezi kadın folklor ekibi gösteri düzenledi. Gösterinin ardından konuşan Ayla Akat Ata, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren Kürdistan, Türkiye ve dünyanın dört biryanındaki kadınlara, Barış Annelerine ve cezaevlerinde tutsak kadınlara selam göndererek konuşmasına başladı. 

Kadınların eşitlik ve özgürlük tutkularının kadınları buluşturan nokta olduğunu belirten Akat, yüzyıldır katliam hesapları yapanlara karşı mücadeleyi yükselteceklerini ifade etti. "Yeni yaşam bizimdir" diyen Akat, "Ortadoğu'da, Kürdistan'da ve dünyanın dört bir yanında direnen kadınlar bulunuyor. Bu direnişi kabul etmeyenler direnişimiz karşısında duramayacaklar" dedi. 

'Yeni yaşamı kadınlar inşa edecek'

Kadın özgürlük mücadelesini ve halklara öncülük etme görevini kadınların önüne ödev olarak koyan PKK Lideri Abdullah Öcalan'a minnet borçlu olduklarını ifade eden Akat, aldıkları sorumlulukları sonuna kadar yerine getireceklerini belirtti. Hak ve hukuku yok sayan sistem ve devlete karşı kendilerini var etme mücadelesinin ortasında olduklarına dikkat çeken Akat, "Kadınlar siyasette örgütlenmediği sürece, varlık mücadelesini yürütemezdik" diye konuştu. "Çok şey değiştirdik ve değiştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Akat, kadın örgütlülüğü ile dünyaya yeni bir sistem getirdiklerini vurguladı. Akat, yeni yaşamı inşa edeceklerin kadınlar olduğunun altını çizdi. 

Akat'ın konuşmasının ardından Sanatçı Zelal Gökçe'nin seslendirdiği ezgiler eşliğinde kadınlar uzun süre coşkuyla halay çekti. Daha sonra zılgıt, slogan ve alkışlarla derneğin açılışı gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.