KJA: AYM devletin çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu

KJA: AYM devletin çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu

KJA, Anayasa Mahkemesi'nin imam nikahı kararına tepki gösterdi.

DİYARBAKIR - Kongreya Jinên Azad (KJA), Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) resmi nikah kıymadan dini nikah yaptıranlara ve evlilik cüzdanını görmeden bu nikahı kıyan din görevlisine iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilmesini öngören TCK'nın 230'uncu maddesinin 5 ve 6'ncı fıkralarını iptal etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Devletin kadını her gün farklı bir şekilde toplumdan soyutlamaya çalıştığına dikkat çekilerek, "İşlenen kadın cinayetleri, uygulanan şiddet, taciz, tecavüz eril zihniyetin kadını yok etme politikalarını acı bir tokat gibi çarpmaktadır yüzümüze. Devletin bugün aldığı bu karar çocuk yaşta evliliklerin önünü açmak ve kadının her türlü ekonomik, hukuki hakkından maruz bırakmak içindir" denildi.

'Kadın nesne yapılmaya çalışılıyor'

Kadını, soy sürdürme aracı, ucuz ve çaresiz olarak gören sistem paradigmasının, yine kadını tamamen erkeğe bağlı bir nesne konumuna sokmaya çalıştığına vurgu yapılan açıklamada, "Tecavüze uğrayan kadına 'meyli vardı' diyen, tecavüzcüsünü cezalandırmak bir yana neredeyse ödüllendiren, her türlü şiddeti kadın üzerinde meşru kılan sistem, iktidarcı tekelci eril devlet zihniyetten başkası değildir" ifadelerine yer verildi. Verilen kararla devletin çirkin yüzünün bir kez daha afişe olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Kadına karşı uygulanan her türlü yok etme politikasına karşı kadınları özgün örgütlülüklerini güçlendirmeye ve özgür eşit bir yaşamı inşa etmeye çağırıyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.