KJA aktivistleri Muradiyeli kadınlarla buluştu

KJA aktivistleri Muradiyeli kadınlarla buluştu

Kongreya Jinên Azad (KJA), kadına dönük şiddete karşı Muradiye'nin mahallelerinde kadınlarla toplantı düzenledi.

VAN - KJA Van Bileşenleri, Muradiye'ye bağlı Yumaklı (Anzaf) ve Ovapınar (Şivakar) mahallelerinde düzenlediği toplantılarda kadına dönük şiddete karşı neler yapılabileceğini tartıştı. HDP Van Milletvekili Adayı Tuğba Hezer, Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Safure Güneş ile KJA aktivistlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Safure Güneş, tüm kadınlara bire bir ulaşana dek toplantılarının süreceğini belirtti.
HDP Van Milletvekili Adayı Hezer ise hayatın tüm alanlarında en büyük acıyı, zorluğu kadınların çektiğini dile getirdi. Hezer, "Bir işyerinde çalışmayan, evde çalışan kadını kimse görmüyor. Halbuki dünyanın kirini, pisliğini evde çalışan emekçi ev kadınlarımız temizliyor. Bu kadar emek veren kadınlarımız var, ama hiç birinin sağlık güvencesi bile yok. Kimisi eşinin sağlık güvencesinden kimisi ise yeşil karta mahkûm edilmiş. Bizler bu sistemi kabul etmiyor ve ev kadınlarımızın herkesten çok sigortasının yapılmasını istiyoruz. Bizler Meclis'e gittiğimizde kadınlarımızın buna benzer yüzlerce sorunlarını gündeme taşıyacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.