KJA 6 aylık eylem planı çıkarttı

KJA 6 aylık eylem planı çıkarttı

KJA'nın Mardin Kızıltepe'de son bulan çalıştayının ardından kadınlar adına açıklama yapan çalıştay katılımcılarından HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, 6 aylık eylem planı çıkardıklarını ifade etti.

MARDİN - Kongreya Jinen Azad (KJA) bileşenlerince Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "Kadın yaşamdır yaşamı öldürmek insanlığı öldürmektir" şiarıyla düzenlenen çalıştay sona erdi. Çalıştayın sona ermesinin ardından kadınlar, Kızıltepe Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasında bulundu.

Kadınlar adına yaptığı açıklamada, toplumu iradesizleştiren ve köleleştiren kirli politikaları tartışmak amacıyla bir araya geldiklerini belirten HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, bu politikalara karşı yapacakları eylem ve etkinlikleri, projeleri tartışıp, egemen sistemin eril zihniyetine karşı altı aylık bir eylem planı çıkardıkları söyledi. Yıldırım, çalıştayın sonuç bildirgesini ise bir kaç gün içerisinde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

'Daha örgütlü bir şekilde yürüyeceğiz'

Kadınlar üzerindeki kırım politikalarını, DAİŞ'in zihniyetinden kopuk ele alamayacaklarını ifade eden Yıldırım, "Bütün iktidarcı zihniyetlerin tekçilikten beslendiğini biliyoruz. Bunu için de kadına yönelik kirli politikaların Kürt özgürlük mücadelesine dönük politikalar olduğunu biliyoruz" dedi. Yıldırım, buna karşı ise daha örgütlü mücadele yürüteceklerini söyledi.

'Taciz, tecavüz ve iş cinayetlerini protesto ediyoruz '

Kadınlar olarak özgürlüklerini PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünde bulduklarını da ifade eden Yıldırım, "Şu an Önderlik üzerinde uygulanan tecridi, Kürdistan kadınları olarak kınıyoruz. Bir an önce önderliğin özgürlüğünün sağlanması için her türlü eylem ve sivil itaatsizliğin en doğal hakkımız olduğunu ilan ediyoruz. Bütün kadınlar üzerindeki taciz tecavüz ve iş cinayetlerini protesto ediyoruz ve kadın politikalarına karşı daha güçlü duracağımızı belirtiyoruz. Bir vekil olarak da bunun ön ayağı olarak bir Kadın Bakanlığı'nın oluşması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi belirtiyoruz" şeklinde konuştu.

Taciz ve tecavüzleri teşhir etmek öncelikli görevimiz

Yıldırım, öneriler üzerine aldıkları somut kararın taciz, tecavüz ve ahlak dışı uygulamaları teşhir etmek olduğunun altını çizdi. Yıldırım, "Kürdistan üzerinde teşhir etme öncelikli görevimiz olacak. Bu artık bir kadının ev içindeki sorunu olarak ele alınmayacak. Biz kadınlar olarak hepimize karşı bir hukuksuzluk ve irade kırma olarak kabul edeceğiz ve bunun karşısında eylemselliklerle güçlü bir mücadele vereceğiz" ifadelerinde bulundu.
Açılama kadınların "Jin jiyan azadî" sloganları ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.