Kızıltepe'de iki ortaokul öğrencisi yaz tatilini çalışarak geçiriyor

Kızıltepe'de iki ortaokul öğrencisi yaz tatilini çalışarak geçiriyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, iki ortaokul öğrencisi, yaz tatilini ailelerinin geçimine katkı sağlamak için çalışarak geçiriyor.

Sebze halinden getirdikleri sarımsak ve maydanozu deste haline getirerek el arabalarıyla çarşı merkezi ve pazarda satan çocuklar, ailelerine yük olmamak için çalıştıklarını söyledi. Ortaokul 8. sınıf öğrencisi olan Mehmet Ali Gündüz, "Okul tatil olduktan sonra çalışmaya başladım. Bizim diğer çocuklar gibi tatile gitme gibi bir lüksümüz yok. Sokaklarda dolaşacağımıza ailemizin bütçesine katkıda bulunmak için sebze halinden aldığımız maydanozu deste haline getirerek satıyoruz" dedi.

Ortaokul 8.sınıf öğrencisi Osman Bezinci ise, "Okul tatil olduktan sonra bazı arkadaşlarımız tatile gitti. Bizim maddi imkanımız olmadığı için gidemedik. Sabahları sebze halinden getirdiğimiz sarımsağı satarak kazandığımız 3-5 kuruş ile ailemize yardımda bulunuyoruz. Aldığımız sarımsağın hepsini ilk önce desteler haline getiriyoruz. Sonra halkın yoğun olduğu pazarlarda çarşı merkezi ve Cuma günü ise cami önlerine getirip satıyoruz" diye konuştu.

Yaz Tatilini Çalışarak Geçiriyorlar

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.