'Kızıltepe JİTEM'de beraate gidiliyor

'Kızıltepe JİTEM'de beraate gidiliyor

Kızıltepe'de 1992-1996 yılları arasında 22 sivilin asker ve korucular tarafından öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasında tüm sanıklar için beraat talep etti.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 1992-1996 yılları arasında 22 sivilin asker ve korucular tarafından öldürülmesine ilişkin açılan ‘Kızıltepe JİTEM davası’nın 18’inci duruşması Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savcı mütalaasında tüm sanıklara beraat talep etti.

MA’da yer alan habere göre, mahkeme heyeti savcının mütalaasından önce sanık Mehmet Salih Kılıçaslan’ın taleplerini sordu. Sanık daha önceki ifadesini tekrar ettiğini ifade ederek beraatını istedi. Müşteki avukatlarının esasa ilişkin savunmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım mütalaa verdi. Savcı “silahlı örgüt kurmak veya yönetmek, silahlı örgüte üye olmak ve tasarlayarak öldürmek” suçlarından yargılanan sanıklar, dönemin Jandarma Komutanı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu, Jandarma Bölük Komutanı Ahmet Boncuk, Başçavuş Ünal Alkan ve köy korucuları Abdurrahman Kurğa, Mehmet Emin Kurğa, Ramazan Çetin, Mehmet Salih Kılınçaslan ile İsmet Kandemir hakkında zaman aşımından dolayı davanın düşmesine ve beraatlarını karar verilmesini istedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.