'Kızgın demiri soğutmak istiyorsanız toplumsal barış adına adımlar atın'

'Kızgın demiri soğutmak istiyorsanız toplumsal barış adına adımlar atın'

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, HDP’li milletvekilleriyle Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ı ziyaret etti.

Ahmet Türk’ün bir önceki dönem görevden alınarak yerine kayyım atandığını hatırlatan Pervin Buldan, “İradenizi gasp eden kayyım başta Mardin olmak üzere atandıkları her yerde sizin ve halkımızın iradesini gasp ettiler. Aynı zamanda sizin emeğinizi çaldılar, belediyenin içinde her şeyi talan ettiler ve büyük bir hukuksuzluğun altına imza attılar” dedi.

‘TOPLUMSAL BARIŞ VE DEMOKRASİYE İHTİYAÇ VAR’

“Seçim sürecinde kullanılan dil yanlış bir dildir, seçim sürecindeki kullanılan ve yansıtılan kin ve nefret yanlıştır” diyen Buldan, “Toplum buna müsaade etmiyor, etmeyecektir. Seçim sandıklarından çıkan sonuç bunun bir göstergesidir. Ancak görüyoruz ki seçim sonuçlarından ders çıkarmayanlar aynı anlayışla kutuplaştırma ve ayrıştırmaya devam ediyorlar. Oysa bu ülkenin toplumsal barışa ve demokrasiye ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDARIN AÇLIK GREVİNİ GÖRMEZDEN GELMESİ KABUL EDİLEMEZ’

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesi için 171 gündür açlık grevi yaptığı belirten Pervin Buldan, “İnsanlar demokrasi gelsin, barış gelsin diye, tecridin kalkması için bedenlerini açlığa yatırdı. Ancak siyasi iktidarın, AKP’nin bunu görmezden duymazdan gelmesi asla kabul edilebilir değildir” diye konuştu.

TEMELLİ: SEÇİM STRATEJİMİZ SEÇENEK YARATTI

Buldan’ın ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Tüm engellemelere, her türlü seçim hilesine, baskı ve zulme rağmen güçlü bir direniş sergilediniz ve çok güçlü ve önemli bir başarıya hep birlikte imza attık. 31 Mart’a giderken ortaya koyduğumuz seçim stratejisi Türkiye halklarına ve toplumuna bir seçenek yaratmıştır; bir demokrasi ve barış barış seçeneği yaratmıştır” dedi.

Açlık grevinde olan tutuklu ve hükümlü yakınlarının cezaevlerinin önünde eylem yaptığını söyleyen Temelli, “Anaların bu direnişi ve itirazı Türkiye’nin önünü açacaktır. O yüzden annelerimize sahip çıkıyoruz, onların yanında evlatlarımız ölmesin diye hep birlikte sesimizi yükseltiyoruz” şeklinde konuştu.

Açlık grevinde olan 300’ün üzerinde tutuklu ve hükümlü sağlıklarının kritik aşamada olduğunu belirten Sezai Temelli, “Başta Leyla Güven başta olmak üzere bu kritik sınırı geçildiği, kalıcı hasarın yaşanacağı durumlar söz konusu. Biz ölümler olmasın diye bir kez daha çağrımızı yineliyoruz. Evet kimse ölmesin. Bu ülkenin ihtiyacı olan ölümler değil, acil barıştır, demokrasidir, toplumsal barıştır”  ifadelerini kullandı.

‘DEMİRİ SOĞUTMAK DEĞİL ATEŞE BENZİN DÖKMEK NİYETİNDESİNİZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dönem, kızgın demiri soğutma, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir” açıklamasını hatırlatan Temelli, şöyle devam etti:

“Kızgın demiri soğutmak istiyorsanız bu tecride son verin. Kızgın demiri soğutmak istiyorsanız bu OHAL uygulamalarına son verin. YSK’yi bile alet ettiğiniz KHK’lilerin mazbatalarını çalmaya son verin. Kızgın demiri soğutmak istiyorsanız hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını tanıyın. Toplumsal barış adına adımlar atın. Ama niyetiniz bu değil. Siz bırakın kızgın demiri soğutmayı ateşin üzerine benzin dökmek niyetindesiniz. Biz de buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bu kızgın demiri soğutmak siyasete de barışı getirmek toplumsal barışı var etmek ve hukukun üstünlüğünü savunmaktan geçer, demokrasiyi savunmaktan geçer.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.