Kışanak'tan kitap: Bari son kez gelip Meclis'te içimi dökeyim istedim

Kışanak'tan kitap: Bari son kez gelip Meclis'te içimi dökeyim istedim

Gültan Kışanak, cezaevinde yazdığı 'Kürt Siyasetinin Mor Rengi' adlı kitabından kendisi gibi tutuklu olan 22 siyasetçi kadının hikayesine yer veriyor.

Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunduğu cezaevinden yazdığı “Kürt Siyasetinin Mor Rengi” isimli kitap okuyucuyla buluştu.

Kitapta aralarında Kışanak’ın yanı sıra önceki dönem HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, eski milletvekilleri Aysel Tuğluk, Burcu Çelik Özkan, Çağlar Demirel, Gülser Yıldırım, Sebahat Tuncel, Selma Irmak, Edibe Şahin, Leyla Güven ile çok sayıda belediye eş başkanı olmak üzere tutuklu 22 siyasetçi kadının yaşam öyküsüne yer verildi.

Mektuplar aracılığıyla yapılan röportajların Kışanak tarafından aslına sadık kalarak anlatıya dönüştürülmesi ile oluşturulan kitapta kadın siyasetçiler, kadın mücadelesi ile tanışma öykülerini, hem parti içinde hem de toplumda yaşadıkları zorlukları anlattı. Kadın siyasetçilerin en son tutuklanma süreçlerine dair birçok ayrıntıyı da anlattığı kitapta ilk kez kamuoyu ile paylaşılan detaylar da vardı. Bunlardan biri kitabı yazan Gültan Kışanak’a ait.

‘SON BİR KEZ GELİP MECLİS’TE İÇİMİ DÖKEYİM İSTEDİM’

Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu davetiyle görüşlerine başvurulmak üzere Ankara’ya gelen Kışanak, Komisyon’da yaptığı açıklamaların ardından gittiği Diyarbakır’da gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Kışanak o günü kitapta şöyle anlattı:

“Komisyon toplantısı bitti, HDP grubuna geçtim. Arkadaşlar, biraz şaka biraz ciddi, ‘Bu konuşmadan sonra seni kesin alırlar, istersen gitme, bu akşam burada kal’ dediler. Ben de ‘Biliyorum, beni de alacaklar, bari son bir kez gelip Meclis’te içimi dökeyim istedim. Ama dönmem gerek, yurtdışındaydım yeni geldim, işlerimiz birikmiş’ dedim. Telaşla bir çay içip, akşam uçağına yetişerek Diyarbakır’a döndüm. Uçağın merdivenlerinden iner inmez gözaltına alındım.” (Duvar)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.