Kışanak Dünya İklim Zirvesi'ne katıldı

Kışanak Dünya İklim Zirvesi'ne katıldı

İklim değişikliğinin önüne geçilmesi için dünyanın her yerinden hükümetlerin ve belediyelerin bir araya geldiği Paris İklim Zirvesi'ne Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da katıldı.

Dünya İklim Zirvesi'nin ikinci etabı olan yerel hükümetler ve belediyeler buluşması Paris'te başladı. İklim değişikliğinin önüne geçilmesi için dünyanın hemen her yerinden yerel hükümetlerin ve belediyelerin bir araya geldiği Paris İklim Zirvesi'ne Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Hükümetler Orta Doğu ve Batı Afrika (UCLG-MEWA) Eşbaşkan Yardımcısı Gültan Kışanak da katıldı.

Açılışına Fransa Devlet Başkanı François Hollande'nin de katıldığı İklim Zirvesi buluşması Paris Belediyesi Başkanı Anne Hidalgo'nun ev sahipliğinde yapıldı. Zirve, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin engellenebilmesinin ulus devletlerin yanı sıra yerel hükümetler ile belediyelerin inisiyatif almasıyla mümkün olduğu vurgusuyla başladı.

Yarın sona erecek zirve kapsamında yapılacak toplantılarda, enerji tüketiminin azaltılması, yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaşması ve belediyelerin bu süreçte oynayacağı roller ele alınacak.

Finansman sorununa dikkat çekti

İklim Değişikliği Zirvesi'nde bir konuşma yapan Eşbaşkan Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu çalışmaların daha ileri bir aşamaya getirilebilmesi için finansman sorununa çözüm bulunması gerektiğinin altını çizen Kışanak, belediye bünyesinde hazırlanmakta olan İklim Değişikliği Eylem Planı ile Paris İklim Zirvesi'nde birçok belediyenin gerçekleştirme sözü verdiği 2030 hedeflerine ulaşmayı amaçladıklarını belirtti.

Avrupa Birliği ile işbirliği çerçevesinde kurulan Belediye Başkanları Akdi inisiyatifi yetkilileri ise hazırlanacak eylem planından sonra ilgili uluslararası kuruluşların Diyarbakır'a destek olmak adına her türlü imkanı sağlayabileceğini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.