Kırmızıtaş Holding'in sahipleri tahliye edildi

Kırmızıtaş Holding'in sahipleri tahliye edildi

FETÖ davasında yargılanan Kırmızıtaş Holding'in sahipleri Recai ve Hamza Kırmızıtaş tahliye edildi. Dava, tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Antalya’da, FETÖ davasında yargılanan Kırmızıtaş Holding’in sahiplerinden tutuklu Recai ve Hamza Kırmızıtaş kardeşler ilk duruşmada tahliye edildi. Duruşmada ifade veren Kırmızıtaş kardeşler, suçlamaları reddetti.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, Kırmızıtaş Holding’e bağlı 4 şirkete 8 Mart’ta kayyım atandı. Holdingin sahipleri Recai, Hamza ve İsmail Kırmızıtaş kardeşler ise gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kardeşlerden Recai ve Hamza Kırmızıtaş tutuklanırken, İsmail Kırmızıtaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kırmızıtaş Holding’le yönelik 2’si tutuklu 3 kişinin yargılanmasına başlandı. Antalya 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Recai Kırmızıtaş ve Hamza Kırmızıtaş ile tutuksuz sanık İsmail Kırmızıtaş, avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme başkanının, “Etkin pişmanlıktan yararlanmak ister misiniz?” diye sorduğu 3 sanık, “Hayır, çünkü biz FETÖ üyesi değiliz” yanıtını verdi.

Savunma yapan Hamza Kırmızıtaş, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Kırmızıtaş, “Kimseden talimat almadım. Onların organizasyonlarına katılmadım. Ekonomik kriz döneminde bazı firmalarla çek alışverişi yaptık. FETÖ’ye para aktarmamız olmamıştır” dedi.

‘MUHASEBECİNİN KELİME HATASINDAN FETÖ’DEN SUÇLANIYORUZ’

Mahkeme başkanı, holdingin, FETÖ soruşturması kapsamında el konulan ve kayyım atanan Öpçin Mobilya’ya kestiği faturaların açıklama bölümüne “Himmet” yazdığının tespit edildiğini hatırlatması üzerine Hamza Kırmızıtaş, şu yanıtı verdi:

“Öpçin’e öğrenci yurdu yapımı için malzeme verildi. Neticede bunun karşılığında çek aldık. Bu çekin de bir kısmı ödendi halen bir kısmı da tahsil edilmedi. Muhasebeci kesilen faturaya ‘hizmet’ yerine ‘himmet’ yazmış. Ancak, ticari defterlerde paraların yurt yapımı için verildiği açık olarak belirtilmiştir. Muhasebecinin yaptığı kelime hatasından dolayı şimdi FETÖ’den suçlanıyoruz.”

Gayriresmi işler yapmadıklarını savunan Hamza Kırmızıtaş, “50 yıllık firmamıza bir günde el koydular. 6 ay haksız yere yattık. Ailemiz mağdur oldu” diye konuştu.

‘TUSKON’LA BAĞLARIMIZI 2009’DA KOPARDIK’

Recai Kırmızıtaş ise şirket olarak “ciddi anlamda zan altında kaldıklarını” söyledi. Kırmızıtaş, “Bir kişi bizi yurt yaptık diye FETÖ üyesi olmakla suçlamış. Evet, Van’da yurt yaptık. Bu yurdu da Diyanet’e verdik. Diyanet hala bu yurdu işletiyor. Ben ve kardeşlerim hiçbir zaman FETÖ yanlısı olmadık. Sempatizanı da olmadık, sohbetlerine de katılmadık” dedi.

Recai Kırmızıtaş, “FETÖ bağlantısı” gerekçesiyle TUSKON’la ticari bağlarını 2009 yılında kopardıklarını, dönemin başbakanının ise 2011 yılında TUSKON’a destek istediğini söyledi.

Savunmalarında ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Recai ve Hamza Kırmızıtaş’ın tahliye edilmesine karar verdi. Dava, tanık ifadelerinin dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.