Kim'den yeni yıl mesajı: ABD'nin tamamı menzilimde, nükleer düğme masamda!

Kim'den yeni yıl mesajı: ABD'nin tamamı menzilimde, nükleer düğme masamda!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yeni yıl mesajında "ABD'nin tamamı nükleer silahlarımızın menzilinde ama bu silahları sadece tehdit edilirsek kullanırız" dedi. Kim, Güney Kore'ye de zeytin dalı uzattı: Heyet gönderebiliriz.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni yıl mesajında ABD’ye karşı tam nükleer caydırıcılık sağladıklarını savunurken, ülkesinin ‘düşman kardeşi’ Güney Kore’ye zeytin dalı uzattı. Kim, ABD topraklarının tamamını vurabilecek bir nükleer kapasiteye ulaştıklarını ileri sürdü; Güney Kore’ye ise bir heyet gönderebileceklerini açıkladı. Güney Kore, bu açıklamayı memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu.

‘NÜKLEER DÜĞME HER ZAMAN MASAMDA’

Kim televizyondan yayınlanan yeni yıl mesajında, “ABD’nin tamamı nükleer silahlarımızın menzilinde ve bir nükleer düğme de her zaman masamda. Bu bir gerçeklik, tehdit değil” dedi. Kuzey Kore lideri ilk saldırıyı kendilerinin düzenlemeyeceğini vurgulayarak, “Bu yıl nükleer savaş başlıkları ve balistik füze üretmeye odaklanmalıyız. Bu silahlar sadece güvenliğimizin tehdit edilmesi halinde kullanılacaktır” diye konuştu.

GÜNEY KORE’YE ZEYTİN DALI

Kim, Kore yarımadasındaki gerilimi düşürmenin Güney’le ilişkileri iyileştirmenin şart olduğunu söyleyerek diyalog yolunun her zaman açık olduğunu belirtti. Şubat ayında Güney Kore’de düzenlenecek Kış Olimpiyatı’na bir heyet göndermeyi düşüneceğini açıklayan Kim, Kuzey Kore’nin Kış Olimpiyatı’na katılması halkın birliğini ortaya koymak için iyi bir fırsat ve Olimpiyat’tın başarılı olmasını diliyoruz. İki Kore’den yetkililer buluşabilir” dedi.

Hüney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in ofisinden yapılan açıklamadaysa, Kim’in diyalog önerisinin memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.