Kilimli'de grizu patlamasında 3 işçi hayatını kaybetti

Kilimli'de grizu patlamasında 3 işçi hayatını kaybetti

Zonguldak Kilimli'de özel maden ocağında grizu patlaması meydana geldi. Mahsur kalan 5 işçiden 2'si kurtarıldı. 10 saatlik çalışma sonunda ise 3 işçinin cesedi ocaktan çıkarıldı.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel bir maden şirketine ait maden ocağında meydana gelen patlamada 5 madenci ocakta mahsur kaldı. İşçilerden 2’si ocaktan çıkarıldı. Uğur Göktaş, Kenan Çavuş ve Hasan Gençtürk adlı işçiler ise kurtarılamadı.

Patlama saat 03.00 sıralarında ilçeye bağlı Asgaritepe mevkiindeki özel bir madende meydana geldi. İlk belirlemelere göre ocakta grizu patlaması gerçekleşti. Patlamanın ardından işçilerden bazıları oksijen maskelerini takarak dışarı çıktı. 5 işçi ise ocakta mahsur kaldı. İşçilerden Evren Cinemre ve Adem Elibaş, diğer işçiler tarafından ocaktan çıkartıldı. Mahsur kalan işçiler Uğur Göktaş, Kenan Çavuş ve Hasan Gençtürk’ü kurtarmak çalışma başlatıldı.

VALİ BEKTAŞ: KAZALAR DEVAM EDİYOR

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, i”İçeride 3 madenci arkadaşımız var. Maden kazaları olmaya devam ediyor. Detayı bilmiyoruz. Hayatlarından çok umudumuz yok. Arkadaşlarımız onu çıkarmaya çalışıyor. İçeride metan gazı var. Havalandıracaklar, arkadaşlarımızı oradan alacaklar. Şu an işçilere ulaşıldı. Hayatlarından umudumuz yok. Olayın soruşturmasıyla ilgili gereği yapılıyor. Şu an 3 arkadaşımızı çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.

10 saatlik çalışmanın sonunda ise 3 işçinin cesedi madenden çıkartıldı.

Kurtarma ekibinde olan 3 işçi de metan gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Fenalaşan madenci yakınlarına da sağlık ekipleri müdahalede bulundu. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.