Kilim dokuyarak üretime katılıyorlar

Kilim dokuyarak üretime katılıyorlar

Iğdır Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve İŞ-KUR tarafından imzalanan proje çerçevesinde açılan kilim kursunda kadınlar, kilim dokuyarak hem üretime katılıyor hem de istihdam alanı buldukları için ekonomik olarak kendilerini güvende hissediyor.

IĞDIR - Haftaiçi Iğdır Belediyesi'ne ait Spor Tesisleri'nde bir araya gelen kadınlar, Iğdır'a ait yöresel kilim dokumaları gerçekleştirerek bir yandan meslek öğrenirken diğer yandan da gelir elde ediyor.

Biri eğitmen olmak üzere 16 kişiden oluşan kadınlar, günde 6 saat çalışıyor. Günlük 20 TL kazanç eden kadınlar, bir yandan da el becerilerini geliştiriyorlar.

'Yoğun talep üzerine kilim kursu açtık'

Açılan halı kursuna ilişkin konuşan Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Şaziye Önder, hem istihdam hem de el becerileri anlamında halı kursu açılması yönünde çok talep olduğu için kursu açtıklarına belirterek, "Hem istihdam anlamında hem de el becerisi anlamında halı kursu talebi çok fazla geldiği için başvurumuzu yaptık. Kursumuz başlatıldı. Şimdi kadın arkadaşlarla birlikteyiz. Yavaş yavaş işleri öğrenmiş durumdular. İlerde işlerini yapabilecek durumda olacaklar" dedi.

'Hem meslek ediniyorlar hem de maddi imkâna kavuşuyorlar'

Kadınlara eğitim veren Hangül Yıldız, kursa gelen kadınlara hem meslek edindirmek hem de maddi imkân sahibi olmalarını sağlamak için çabaladıklarını söyledi. Yıldız, şöyle devam etti: "Belediye İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi üçlü protokol karşılığında ortaklaşa açmış oldukları kursta öğrencilerimiz yarım günlük mesai karşılığı 20 lira almakta. Kaza sigortaları yatmaktadır. Halk Eğitim eğitmenini temin ederken belediyemiz yer ve araç gereç teminini sağlamaktadır. Buradaki amacımız ev kadınlarımıza, öğrencilerimize hem meslek öğretmek hem de evlerine maddi katkıda bulundurmaktır. Bunun yanı sıra amacımız yapılan iş sonucu yöresel kilimlerimizi tüm Türkiye'ye tanıtmaktır." 

Hem maddi yönden rahatlıyoruz hem de arkadaş ediniyoruz'

Halı kursunda çalışan Mihriban Aras, öğrenci olduğu için maddi yönden rahatladığını, diğer taraftan da arkadaş edindiğini belirterek, "Iğdır Üniversitesi'nde öğrenciyim. İŞ-KUR sayfasında gezinirken belediye ile İŞ-KUR'un ortaklaşa açacağı kilim dokuma kursuna denk geldim. İlgimi çekti. Ben de el sanatları seviyorum. Gittim başvurdum. Başvuru sonucu kabul edildim. Burada günde 6 saat çalışıyoruz. Hem maddi yönden rahatlıyoruz. Hem de burada arkadaş ediniyoruz. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.