Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Suni gerçekler yaratma çabası

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Suni gerçekler yaratma çabası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçiyle ilgili 'istenmeyen adam ilan edilmesini istedim' sözlerine tepki gösterdi: "Suni gerekçeler yaratma çabasıdır."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesini istedim' sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır" dedi.

'SUNİ GERÇEKLER YARATMA ÇABASI...'

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Erdoğan'ın sözlerine 'dönüp bir bak halkın sofrasına' sözleriyle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Ülkeyi hızla uçuruma sürekleyen Şahıs, bu sefer de "10 büyükelçinin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi emrini” vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına!" 

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada iş insanı Osman Kavala çağrısı yapan 10 ülke büyükelçisinin "İstenmeyen adam ilan edilmesi için Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdiğini açıkladı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.