Kılıçdaroğlu'ndan 'Brunson' yorumu

Kılıçdaroğlu'ndan 'Brunson' yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rahip Brunson'ın serbest bırakılması kararını değerlendirdi. "Önce bir kararı görmemiz lazım" diyen Kılıçdaroğlu, "Darısı harp okulu öğrencilerinin, er ve erbaşların başına" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rahip Brunson davasıyla ilgili soru üzerine “Bugün burada yoğun bir gündemimiz vardı. Dolayısıyla mahkemeyle ilgili ayrıntıları izleme şansımız olmadı. Önce bir kararı görmemiz lazım” dedi. Kararın gerekçelerinin incelenmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hangi gerekçelerle bu kararın verildiğine bakmak gerekiyor. Darısı harp okulu öğrencilerinin, er ve erbaşların başına” diye konuştu.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından 2’ncisi düzenlenen “Yerel Yönetim Ödülleri 2018” töreni Çankaya Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile çok sayıda CHP’li belediye başkanı katıldı.

Bir gazetecinin “Rahip Brunson için 3 yıl hapis cezası istendi ama tahliyesine karar verildi. Davayı ve sonucu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, ”Bugün burada yoğun bir gündemimiz vardı. Dolayısıyla mahkemeyle ilgili ayrıntıları izleme şansımız olmadı. Önce bir kararı görmemiz lazım. Hangi gerekçelerle bu kararın verildiğine bakmak gerekiyor. Darısı harp okulu öğrencilerinin, er ve erbaşların başına” diye cevap verdi.

‘SOSYAL DEMOKRASİ YENİ BİR SORUMLULUKLA BAŞ BAŞADIR’

Törende konuşma yapan SODEM ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ”2015 yılında sadece 68 kişi yeryüzünde toplam değerin yarısını elinde tutuyordu. 2016 yılında ise bu sayı 8 kişiye düşmüştür. İnsanlık kapitalizmi mezara defnetmeye hazırlanırken daha çok özgürleşmenin, demokratikleşmenin ve yerelleşmenin formüllerini geliştirerek varlığını sürdürmeye çalışıyor” dedi.

Sosyal demokrasinin “unutulmaz başarılara imza attığını” söyleyen Soyer, “İşte tamda bu noktada sosyal demokrasi bu formüllerini içinde barındıran ve tarihsel olarak bu alanlarda unutulmaz başarılara imza atmış bir felsefe ve siyasal düşünce olarak yeni bir sorumlulukla baş başadır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seçici Kurul tarafından değerlendirilen CHP’li belediyelerin başkanlarına ödüllerini takdim etti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.