Kılıçdaroğlu'na Man Adası cezası

Kılıçdaroğlu'na Man Adası cezası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Man Adası'na ilişkin iddiaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 130 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi.

‘Man Adası belgeleri’ nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 130 bin TL tazminat ödeyecek.

Kılıçdaroğlu’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası’na para transferi yaptıklarına ilişkin iddialarda bulunmuş ve ilgili dekontları kamuoyuyla paylaşmıştı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun iddialarının ardından tazminat davası açmıştı.

Habertürk’ten Arzu Kaya’nın haberine göre Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na açtığı 500 bin TL’lik tazminat davasının karar duruşması bugün görüldü.

Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı delillerin toplanmadığını, karar verilmesi durumunda duruşmayı terk edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı da davayı kaybedeceklerini anladıkları için böyle bir tutum seçtiklerini belirtti. Duruşmada avukatlar arasında gerginlik yaşandı.

EVİNİ SATMIŞTI

Erdoğan ve yakınlarının açtığı tazminat davasında daha önce Kılıçdaroğlu’na 359 bin lira ve 197 bin lira tazminat cezaları çıkmıştı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a ödemesi gereken tazminat için Balıkesir Burhaniye’deki evini satmış ve ayrıca 200 bin lira borç almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.