Kılıçdaroğlu'na 'Erdoğan' fezlekesi

Kılıçdaroğlu'na 'Erdoğan' fezlekesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkındaki konuşması nedeniyle CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5 Ocak’ta Beşiktaş Belediyesi’nde yaptığı konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın suç duyurusu üzerine fezleke hazırladı. 11 sayfalık fezlekede Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

Sabah’ın haberine göre, fezlekede, “(Kılıçdaroğlu’nun) Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlediği, sözlerinin tahkir edici olup küçültücü değer yargıları içeren ibareler ihtiva ettiği ve küçük düşürücü nitelikte kullanıldığı, kullanılan sözlerin eleştiride bulunmak ve düşünce açıklaması sınırlarını dolayısıyla hukuka uygunluk sınırlarını aştığı, bu eleştirilerin aşağılama ve küçük düşürücü nitelikte olduğu dolasıyla Cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurlarını taşıdığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın görevden alınması nedeniyle belediye binası önünde basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, Man Adası belgeleri, yolsuzluk iddiaları ve 17-25 Aralık öncesi AK Parti-Gülen ilişkilerine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.