Kılıçdaroğlu'na asker cenazesinde saldırı

Kılıçdaroğlu'na asker cenazesinde saldırı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı bir asker cenazesinde saldırıya uğradı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katıldığı cenazede, Kılıçdaroğlu'nu protesto eden bir grup CHP liderine tekme ve yumrukla saldırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir asker cenazesinde saldırıya uğradı.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen cenazeye katılan Kılıçdaroğlu, bir grubun saldırısına uğradı.

NTV: TEKME ATILDI

NTV’nin olay yerindeki muhabiri Serkan Kaya, Kılıçdaroğlu’nun cenaze alanına girdiği sırada protesto edildiğini, cenaze namazının kılınması sonrasında ise ‘PKK dışarı’ sloganlarının atılması ile arbede çıktığını duyurdu. Kılıçdaroğlu’na tekme ve yumruk atanlar olduğu belirtiliyor.

GÖTÜRÜLDÜĞÜ EVİN ÖNÜNDE TOPLANANLAR VAR

CHP liderinin emniyet güçleri tarafından köyde güvenli bir eve götürüldüğü ancak bu evin dışında toplanan bir kalabalığın ‘PKK dışarı’ diye slogan attığı da gelen haberler arasında.

Görüntülerde, kalabalığın Kılıçdaroğlu’nun tutulduğu evin dışında, içeri girmeye çalıştığı görülüyor.

HULUSİ AKAR GÜVENLİ EVE GİTTİ

NTV, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın saldırıdan yaklaşık bir saat sonra Kılıçdaroğlu’nun tutulduğu güvenli eve gittiğini duyurdu.

Evin önünde iki farklı zırhlı aracın ve bir TOMA’nın getirildiği belirtildi.

LEVENT GÖK: HEPİMİZ SOĞUKKANLI OLMALIYIZ

CHP Ankara milletvekili Levent Gök, “Arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal Bey güvenli bir yerde hepimiz soğukkanlı olmalıyız” dedi.

Cenazeye Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katılıyordu.

ANKARA VALİLİĞİ ‘EYLEM’ DEDİ

Ankara Valiliği ise sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığına ilişkin bir açıklama yaptı. Saldırıdan ‘eylem’ diye söz edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum