Kılıçdaroğlu'dan S-400 yorumu: Türkiye'nin kendi hakkı ve hukuku

Kılıçdaroğlu'dan S-400 yorumu: Türkiye'nin kendi hakkı ve hukuku

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nü simgeleyen Adalet Parkı’nın açılışını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çankaya Belediyesi’nin Hilal Mahallesi’nde 20 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği Adalet Parkı’nın açılışını yaptı.

“Siyasetçinin görevi topluma hizmet etmektir, siyasetçi topluma hizmet ettiği sürece milletin gönlünde yer alır” sözleriyle konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, adaletin insanlık için gerekli bir kavram olduğuna vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, “Hepimizin huzur içinde yaşaması lazım. Kimliklerimiz, inançlarımız farklı olabilir. Özgürce yaşamak istiyoruz. Mahkemeler adil karar versin istiyoruz, gazeteciler, siyasetçiler, öğrenciler hapiste olmasın istiyoruz. Ve bugün onun için ‘adalet’ diyoruz. Bir yürüyüş başladı, adalet talebi bitti mi hayır, güçlenerek devam ediyor. Adalet dediler en büyük adaletsizliğin altına imza attılar. İktidar sahiplerine seslenmek istiyorum insanların duygularıyla oynamayın. Adalet yürüyüşünü yaparken önümüzde bir duvar var dedim ama o duvarı birlikte yıkacağız dedim. Herkes bekledi, İstanbul’da, Ankara’da, Mersin’de Adana’da yıkıldı. Toplumun ayrışmaya değil beraber yaşamaya ihtiyacı var. Haksız hukuksuz biçimde cezaevlerinde yatanlar var. Hangi gerekçeyle hapiste yatıyorlar. Adalet insanlık için gerekli bir kavramdır. Adalet sadece insanlar için değil ağaçlar için, hayvanlar için Allah’ın yarattığı tüm canlılar için gerekli bir kavramdır. Bütün peygamberlerin ve bütün kutsal kitapların varlık sebebi adalettir. Hakkı, hukuku ve adaleti savunacağız.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, S-400 teslimatına ilişkin olaraksa, “Zamanında Patriotların alımıyla ilgili talebi karşılanmamışsa elbette Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Bu, Türkiye’nin kendi hakkı ve hukukudur” yorumunu yaptı.

‘ADALET YÜRÜŞÜNÜZE ARMAĞAN’

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, Kılıçdaroğlu’na “demokrasi, cumhuriyet, adalet, eşitlik ve özgürlük için attığı her adım için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi, şöyle devam etti:
“Büyük Adalet Yürüyüşü Ülkemizin kalbi Çankaya’da başladı. Tıpkı büyük devrimlerin burada başladığı gibi. İlk Genel Başkanımız Büyük Atatürk’ten size uzanan çizgi; büyük mücadelelerin, büyük devrimlerin, büyük değişim ve dönüşümlerin çizgisidir. Biz bu çizgilerin, emeklerin ölümsüzleştirilmesi için Çankaya’da çok büyük eserler inşa ettik, etmeye devam edeceğiz. Bugün burada açtığımız Adalet Parkımız sizin büyük yürüyüşünüze armağandır. Siz yürüdükçe umut büyüdü. Siz yürüdükçe yüzler, binlere; binler milyonlara ulaştı.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.