Kılıçdaroğlu: Tezkereye evet demeyiz

Kılıçdaroğlu: Tezkereye evet demeyiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Libya'ya asker gönderilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Davet edilirsek gideriz" açıklamasının ardından Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Türkiye'den deniz, kara ve hava askeri desteği talep etmesiyle teklif, ocak ayının ilk haftasında Meclis'e gelecek. Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesine "Hayır" diyeceklerini ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu dış politika Türkiye’ye yarar değil zarar getirir. Vicdanı olan herkes bunu görmeli” dedi.

Saygı Öztürk'ün Sözcü'de yer alan haberine göre, gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri ayrıca hem Kanal İstanbul hem de Ankara'daki TOGO Kuleleri'yle ilgili tartışmaları değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, toplantıda şunları söyledi:

'TEZKEREYE EVET DEMEYİZ' 

Libya'ya İhvan kardeşliği için gidiliyor. Gerek Suriye, gerek Libya açısından izlenen dış politika Türkiye'ye yarar değil zarar getirecektir. Libya tezkeresinin TBMM'de oylanması sırasında askerimizin Libya'ya gönderilmesine “Evet” demeyeceğiz. Askerimizin kanının Libya çöllerinde dökülmesini istemiyoruz.

'TARİH BİLGİSİ DE YOK'

Erdoğan, Libya'ya asker gönderme gerekçesini anlatırken, “Gazi Mustafa Kemal de Libya'ya gitti” diyor. Bu kadar tarih bilgisinden yoksun bir cumhurbaşkanını ilk kez görüyorum. Libya o zaman Osmanlı toprağıydı. Osmanlı subayı olarak o toprağı korumak için gitti.

'AMAÇ BARIŞ OLMALI'

Vatan savunmasına ‘Evet', o konuda hepimiz canımızı vermeye hazırız. Askerlerimizin şehit olmasını, kanlarının Libya çöllerine akmasını doğru bulmuyorum, kabul etmiyorum. Yazıktır günahtır bu memlekete. Vicdanı olan herkes bunu görmeli, tartmalı. Hangi gerekçe ile gidiyor? Hangi avantajlar sağlanacak Türkiye'ye? Türkiye, Libya'ya savaşmak için değil, Libya'daki tarafları barıştırmak, bölgeye barışı getirmek için gitmeli. İki tarafla da konuşmalı. Böyle bir rol üstlenmeli.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.