Kılıçdaroğlu: Tezkereye destek vereceğiz

Kılıçdaroğlu: Tezkereye destek vereceğiz

Kılıçdaroğlu "Sarayda herkesin işi tamam, birden fazla maaş alıyorlar. AKP'li kardeşlerime sesleniyorum; Önümüzdeki hafta size Saray'ın nasıl Türkiye Cumhuriyeti'ni arpalık haline getirdiğinin raporunu açıklayacağım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik krizin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, “Trump bir bağırıyor dolar fırlıyor, susuyor dolar iniyor… Bu nasıl memleket? Bunun sorumlusu kim? Bu tarihi bir soru. Bunun sorumlusu tek adam… Eğer tek başına yönetiyorsan bütün sorunların kaynağı sensin” eleştirisinde bulundu.

Önümüzdeki hafta yolsuzluklara ilişkin bir rapor açıklayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

DEVLETİ ARPALIK HALİNE GETİRDİLER: Devlette liyakat kalmadı, her şeye 1 kişi karar veriyor. Esnafın, çiftçinin derdini dinleyen yok. Sarayda herkesin işi tamam, birden fazla maaş alıyorlar. AKP’li kardeşlerime sesleniyorum; Önümüzdeki hafta size Saray’ın nasıl Türkiye Cumhuriyeti’ni arpalık haline getirdiğinin raporunu açıklayacağım. Kimlerin bir eli yağda bir eli balda açıklayacağım size 1 hafta sonra, göreceksiniz. Bu ülkenin her kuruşunun doğru harcanmasını istiyoruz.

SARAYDAKİLER LALE DEVRİNİ YAŞIYOR: Vatandaş, esnaf geçinemiyor. İşsizlikten biliyoruz. Sanayici şikâyet ediyor. Demek ki bir sorun var. Herkesin sorunu var, sarayda oturanlar hariç. Onlar lale devrini yaşıyor. Kimsenin derdini bilmezler. Hortumla para alıp dünyanın faizini öderler.

TEHDİT EDİLİYORSAN TEPKİ GÖSTERECEKSİN: Trump bir bağırıyor dolar fırlıyor, susuyor dolar iniyor… Bu nasıl memleket? Bunun sorumlusu kim? Bu tarihi bir soru. Bunun sorumlusu tek adam! Eğer tek başına yönetiyorsan bütün sorunların kaynağı sensin kardeşim. ‘Perişan edeceğim’ seni diyor Trump, ilk tepki hükümetten değil, CHP’den geldi. Türkiye Cumhuriyeti devletini hiçbir güç tehdit edemez. Şu ana kadar AK Parti’den tık yok. Neden itiraz etmiyorlar? Eğer tehdit ediliyorsan tepki göstereceksin, tepki gösteremiyorsan çekileceksin. Yönetemiyorsan çekileceksin.

ZAM YAĞIYOR AMA ENFLASYON YÜZDE 9’MUŞ: Enflasyon yüzde 9’muş… Zam üstüne zam geldi ama enflasyonumuz yüzde 9. Beyaz peynirin kilosuna 1 yılda yüzde 61 zam geldi. Domates yüzde 40 zamlandı. Ama enflasyonumuz Saray’a göre yüzde 9. Daha dün köprülere zam geldi. “Ben bunu söylüyorum yerseniz” diyor. Ama millet bunu yemeyecek, önümüzdeki seçimlerde gereken dersi verecek.

TÜRKİYE UÇACAK DİYORLARDI, DOĞRU AMA YOKUŞ AŞAĞI UÇTU!: Fabrikalar kapanıyor, neden? Dışarıdan nohut getiriyoruz, neden? Hepimizin sorması lazım. Erdoğan, ‘Bu kardeşinize yetkiyi verin, faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz’ diyordu… Türkiye uçacak diyordu… Doğru Türkiye uçtu ama yokuş aşağı uçtu. Yetkiyi aldın, Saray şaha kalktı, orada bir sorun yok. 82 milyonun nefesi kokuyor açlıktan.

HANİ ÇİFTÇİNİN MAZOTUNUN YARISI SİZDENDİ: 82 milyonun nefesi kokuyor. Açlıktan perişanlıktan. Mutfaklarda yangın var. Çiftçilere ‘Traktörün deposunun yarısı sizden yarısı bizden’ dediler. Yarısını aldınız mı onlardan? Söz vermişlerdi. Ne oldu bu yarılar? Çiftçi perişan, elde traktörde kalmayacak bu gidişle. (Erdoğan) ‘Çiftçinin durumu çok iyi, Kılıçdaroğlu doğru söylemiyor’ diyor. Çiftçiye sor durumun iyi mi kötü mü? Gidemez giderse 10 bin kişilik korumayla gidecek. Vatandaş nasıl yaklaşacak da derdini anlatacak?

VARLIK FONUNU YANDAŞLAR İÇİN KURDULAR: Paralar yandaşa gidiyor. Türkiye Varlık Fonu’nu kurdular. Emekliler için mi, çiftçiler için mi? Hayır. Yandaşlar için kurdular.

15 TEMMUZ İÇİN TOPLANAN PARALAR NEREYE GİTTİ: 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir vakıf kurdunuz. 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için para topluyoruz dediniz. 100 milyon dolar civarında para toplandı. Bu paraya nereye gitti? Parayı kime verdiniz?

TANK PALET FABRİKASININ PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ İHANETTİR: Tank palet fabrikasının obüs toplarının üretildiği bölümünü BMC şirketine verdiler. 28 Aralık 2018 gününde, ihalesiz 2 yıl süreyle verdiler. Niçin? Ne yapılacak 2 yıl? Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekilmesi vatana ihanettir.

RUSYA VE ABD’DEN TALİMAT ALAN SARAY DEVLETİNE DÖNÜŞTÜK: En başından söyledik, Ortadoğu bataklığına girmeyin dedik. Ortadoğu ile kavga etmenin mantığı yok dedik. Emperyal güçlerin neden oyuncağı oluyoruz? Neden ABD ile Rusya arasında sürekli gidip geliyoruz. İkisinden de ayrı ayrı talimat alan bir Saray devletine dönüştük. En ağır hakaretlere maruz kalıyoruz. Koşa koşa hâlâ Amerika’ya gidiyorlar bir fotoğraf için. ’24 saat içinde Emevi Camii’nde namaz kılacağım’ diyordu. Buyur kıl bakalım… Akılla, mantıkla değil, birilerinin gazıyla gidersen seni Ortadoğu bataklığına böyle sokarlar. Bataklık dediğimde kızıyorlardı şimdi kendileri de diyorlar.

GERÇEK MİLLİYETÇİYİM: İdlib’de gözlem noktalarımız sorunlu. 9 numaralı gözlem noktasına Rusya izin verdiği ölçüde malzeme gönderebiliyoruz. Saray bunu hazmediyor, ben hazmedemiyorum. Ben gerçek milliyetçiyim. Memleketimi savunurum.

SARAY SİLAH GÖNDERDİ, BİZ MİLLETVEKİLİ: Suriye politikalarından kim kârlı çıktı? Amerika kârlı çıktı. Rusya kârlı çıktı. Biz zararlı çıktık. En büyük zararı da Suriye’deki Türkmen kardeşlerimiz gördü.İktidar silah gönderdi, biz milletvekili gönderdik barış olsun diye. CHP olarak Arap Baharı Konferansı düzenledik. Barışı nasıl sağlayabiliriz diye bir uluslararası konferans düzenledik.

ERDOĞAN’A 7 SORU: Eğer bu ülkeyi seviyorsa bu 7 soruya cevap istiyorum;

1- Bir zamanlar dost olduğumuz Suriye ile durup dururken neden kavgalı hale geldik. Sana Suriye’nin iç işlerine karış diyen kimdi?

2- Suriye’deki teröristlere Türkiye üzerinden silah gönderenler kimlerdi? Bu gayrimeşru yolu sana önerenler kimlerdi? Hala senin yanındalar mı? Bu silahları sana kim gönderdi?

3- Türkiye üzerinden Suriye’ye geçen teröristlere geçiş telkinini kim yaptı?

4- Fırat’ın doğusundaki tutuklu IŞİD teröristlerini devralmaya kalkıyorsun. Biz teröristlerin bekçisi miyiz? Bu tablo Türkiye’ye yakışıyor mu?

5- Suriyeli sığınmacıların maliyeti bize 40 milyar dolar. Peki Suriye bataklığının Türkiye’ye maliyeti ne kadar?

6- Amerika ile bir telefon görüşmesi üzerine mutabakat sağladığın anlaşılıyor. Ama Trump tehdit edecek kadar cüretkar. Ne için söz verdin? Haddini aşmayacağın nokta nedir?

7- Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığını hala sürdürüyor musun? Eş başkanlığının Türkiye’ye ne faydası oldu?

TEZKERE: Tezkere bugün meclis’te görüşülecek. Oradaki askerlerin burnu kanamasın diye tezkereye içimiz yana yana evet diyeceğiz.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.