Kılıçdaroğlu: Süleyman Soylu bize gelmek istiyor

Kılıçdaroğlu: Süleyman Soylu bize gelmek istiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP'ye geçmek istediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Soylu, AK Parti'ye aynısını yapmıştı. Bize gelmek istiyor ama bizim yanar dönerlere kapımız kapalı" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle bir araya geldi. Gündemdeki konuları değerlendiren Kılıçdaroğlu, erken seçime hazır olduklarını belirtti.

CNN Türk’ten Ünal Kaya’nın haberine göre, Kılıçdaroğlu, son günlerde CHP’yle tartışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’ye geçmek istediğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, “Soylu, AK Parti’ye aynısını yapmıştı. Bize gelmek istiyor ama bizim yanar dönerlere kapımız kapalı” dedi.

‘HEDEFİMİZ YÜZDE 60’

Kızının İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki evinin gündeme gelmesine de değinen Kılıçdaroğlu, “Kızım milyon dolarlık denilen evini, 100 bin dolara satmaya hazır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 2019 yılında yapılacak seçimlerdeki hedeflerinin yüzde 60 oy almak olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, “2019’da bizim hedefimiz yüzde 50+1 değil yüzde 60” dedi.

‘MAN ADASI BELGELERİ GERÇEK’

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’daki bir şirkete para aktardığını gösterdiği iddia edilen belgelerin gerçek olduğunu tekrarladı. Kılıçdaroğlu, “Man Adası belgeleri gerçek bunun için bankaya başvurmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

‘BAE ÖZÜR DİLEMELİ’

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’in, Twitter hesabından yaptığı paylaşıma tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, “Tam bir densizlik, BAE özür dileyene kadar Türkiye büyükleçisini çekmeli, diplomatik ilişkiler en alt düzeye indirilmelidir” şeklinde konuştu.

‘HALK BANK AVUKATI ESKİ MÜDÜRÜN RÜŞVET ALDIĞINI SÖYLEDİ’

ABD’de Reza Zarrab ve eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklu olduğu davaya da değinen Kılıçdaroğlu, “Halkbank avukatı mahkemede eski genel müdürün rüşvet aldığını söyledi, bu suç ortaklığının sesiz itirafıdır” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.