Kılıçdaroğlu Roboski'de: Acı hala dinmiş değil

Kılıçdaroğlu Roboski'de: Acı hala dinmiş değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2011 yılında 34 kişinin öldürüldüğü Şırnak'ın Roboski köyüne gitti. Aileler ile görüşen Kılıçdaroğlu, "Acı hala dinmiş değil" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Helalleşme Buluşması' kapsamında Şırnak'a gitti. Kılıçdaroğlu; “Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu”, ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları ile karşılandı.

Kılıçdaroğlu’na; eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu’nun 15 ay süren çalışmalarında görev yapan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de eşlik ediyor.

'BU OLAYI AYDINLATACAĞIMA SÖZ VERMEK İÇİN GELDİM'

8 Aralık 2011’de savaş uçaklarının bombalamasında 34 kişinin öldüğü Roboski'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, katliamda yaşamını yitirenlerin aileleriyle görüştü.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP lideri, "28 Aralık 2011 tarihinde burada çok acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18'i 18 yaşından küçüktü. Acı hala dinmiş değil. Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım. Olayın aydınlatılması lazım. Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir" ifadelerini kullandı.

"Ölenler geri gelmeyecek, ben bunun farkındayım" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ama bir şekliyle annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Anneler evlat acısıyla hala ve hala yaşıyorlar ve adalet istiyorlar bizden. Biz bu adaleti sağlayacağız, adaleti sağlamak bizim görevimizdir. Eğer adaleti sağlarsanız o zaman toplumda kucaklaşmayı, toplumda huzuru, toplumda barışı sağlamış olursunuz. Aksi halde annelerin yüreğindeki ateş sönmüyor ve sönmeyecek."

'BOŞUNA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN KAPISINA GİTMEDİM'

Bir gazetecinin KPSS'nin iptal edilmesi hakkındaki değerlendirmelerini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Devlette çok büyük bir çürümenin olduğunu biliyorum. Ben boşuna Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısına gitmedim. Boşuna oraya gidip hakkı, hukuku ve adaleti sağlamak için buranın da bir şekliyle adalet dağıtması gerektiğini söylemedim. Sözlüde hakları yenenler vardı, sınavlarda hakları yenenleri de gördük. Çürüyen bir yapı var ve bunu düzeltmek zorundayız."

"Burada adaleti nasıl sağlıyorsak, KPSS sınavında hakkı yenen bütün evlatlarımızın da hakkını hukukunu savunmak zorundayız" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu ülkeye adaleti getireceğiz. Bakın Roboski'den söz veriyorum; KPSS sınavına girip hakkı elinden alınan o gencecik, pırıl pırıl evlatlarımızın umutla sınavın iyi geçtiğini veya kötü geçtiğini düşünen evlatlarımızın da hakkını, hukukunu korumak zorundayız. Biz Türkiye'de adalet içinde yaşamak zorundayız. Adalet bu ülkeye gelirse huzur gelir. Milli Eğitim Bakanlığı, Saray'dan tutun en aşağıya kadar çürüyen bir devlet yapısı var. Liyakat yok, ahlak yok, her şey bir anlamda bitmiş vaziyette. Ama hepsini düzelteceğiz. Söz verdim, bir daha söz veriyorum; adalet bu ülkeye ya gelece ya gelecek!"

SELVİ KILIÇDAROĞLU: SABIRLA ADALETİ BEKLİYORLAR

Ziyaretin ardından ANKA Haber Ajansı'na açıklama yapan Selvi Kılıçdaroğlu, ailelerin adaletin sağlamadığını düşündüklerini aktardı.

Selvi Kılıçdaroğlu, “Adaletin yerine gelmediğini düşünüyorlar, sabırla onu bekliyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra Uludere'de hayatını kaybeden güvenlik korucusu Kerem Mehmetoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve başsağlığı dileklerini iletti.

'HELALLEŞMEK İÇİN BİR DAHA GELECEĞİM'

Açıklamasının ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Acılarımızla yüzleşerek iyileşebiliriz. Yaralarımızı ancak bu sayede sarabiliriz. Artık geçmişte yaşamak istemiyorsak, önümüze bakmak istiyorsak, bu ülkedeki tüm açık yaraları kapatmamız şarttır. Söz verdim aydınlatacağım ve helalleşmek için bir daha geleceğim" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.