Kılıçdaroğlu: Ordunun durumuna ilişkin rahatsız edici duyumlar var!

Kılıçdaroğlu: Ordunun durumuna ilişkin rahatsız edici duyumlar var!

CHP lideri, Murat Yetkin’e, ‘ordunun partileştirilmesi endişesi olduğunu’ söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin durumuna ilişkin “rahatsız edici duyumlar” olduğunu öne sürdü. “15 Temmuz darbe girişimine yol açan FETÖ olayından ders alınmadığını, hataların bilerek tekrarlandığını” öne süren Kılıçdaroğlu, “ordunun günlük siyasetin dışında tutulması” çağrısı yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu açıklamayı gazeteci Murat Yetkin’e yaptı. CHP liderinin, Murat Yetkin’in internet sitesi YetkinReport’ta yayımlanan açıklamalarının bir bölümü şöyle:

“Ordunun durumuna ilişkin rahatsız edici duyumlar var; hükümetin parti devleti kurma gayretinde sıranın ordunun partileştirilmesine mi geldiği endişesi var. Burada ordunun siyasi otoritenin emrinde olması gereğinden söz etmiyorum, demokrasilerde öyle olacak. Ben ordunun içine günlük sıcak siyasetin sokulmasından ve artık atama ve terfilerde de liyakat yerine parti tercihleri kullanılmasından söz ediyorum. Bu söylemlerden rahatsızlık duyuyorum...”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının tamamını okumak için tıklayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.