Kılıçdaroğlu: O ihanet yaftasını boynunuza asacağım

Kılıçdaroğlu: O ihanet yaftasını boynunuza asacağım

Kemal Kılçdaroğlu, görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte basın toplantısı yaptı: Haysiyet cellatlığına izin vermeyeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasın istiyorlar...

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, açıklaması öncesinde sözü İlgezdi’nin avukatı İnan Bektaş’a verdi. Bektaş, İlgezdi’nin uzaklaştırma gerekçesinde yer alan iddialardan beraat ettiğini ya da soruşturmaların düştüğünü belirten bir açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra yaptığı açıklamada ise, “Yanlış anlaşılmasın bu savunmamız değil, sadece bilgi veriyoruz. CHP’li belediyelere haysiyet cellatlığı yapılmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması protesto edildi. 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

ASLA SAVUNMA DEĞİL:  Bu basın toplantısı asla bir savunma değil. Bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Verilemeyecek hiç bir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler ve benim isteğim üzerine savcılığa gidip kendisi başvurmuştur. Soruşturma yapın diye. O soruşturmaların tamamından aklanmıştır.

YILDIRMAK İSTİYORLAR: Şu anda yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar. Yılmayacağız. Kılıçdaroğlu konuşmasın istiyorlar. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkı için sonuna kadar konuşacağım. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldıracağım.

BELEDİYE BAŞKANLARI ŞİRKET Mİ KURDU? Hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar. Biz onlara belge gösterdik, onlar da hesabını verselerdi. Bizim belediye başkanları Man adalarında şirket mi kurdu. Bütün banka hesapları, kredi kartları, yaptığı her alış veriş denetlendi. Biz denetlenmekten korkmayız. Ama haysiyet cellatlığına karşı çıkarız. Buna asla izin vermeyiz.

‘ZULME BOYUN EĞMEYECEKSİN’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu basın açıklamasının adından Ataşehir Belediyesi önünde kararı protesto edenlere seslendi.  Kılıçdaroğlu, “80 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Sandığa gittin ve belediye başkanını seçtin. İş başına getirdiğin belediye başkanına sahip çıkacaksın. Diktaya rağmen, baskıya rağmen sahip çıkacaksın. Zulme boyun eğmeyeceksin” dedi.

Belediyede yaptıkları açıklamada kararın hukuka aykırı olduklarını söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Biz masa başında kurulan bir parti değiliz. Biz hakkı ve hukuku savunan bir partiyiz. Biz Türkiye’nin birleştirici gücüyüz. Kuvayı Milliye ruhunu dokularında taşıyan bir partiyiz. Bütün gücünüzle üstümüze gelseniz bir tırnağımızı bile sökemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Açtıkları tazminat davalarıyla bizi korkutacaklarını sanıyorlar. Senin feriştahın gelse bizi korkutamaz.

Hükümete sormak istiyorum! Rızaa’nın önüne yatanlara niye birşey yapmadınız. Ayakkabı kutularına niye birşey yapmadız.? Rıza’nın altına yatanlar bize hesap sormaya kalkıyor. Sen önce bunun hesabını vereceksin.

O ihanet yaftasını boynunuza asacağım.

Rıza Sarraf’ı Türk Bayrağı ile ekrana çıkartanların yaptıkları ihanettir. O ihanet yaftasını boynunuza asacağım. Sizi rezil edeceğim, rezil, Kaynak: Kılıçdaroğlu Ataşehir’de konuşuyor.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.