Kılıçdaroğlu istifa edecek iddiası

Kılıçdaroğlu istifa edecek iddiası

Henüz seçim sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salı günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek MYK toplantısı sonrası istifa edeceği iddiasını parti yöneticileri yalanladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 1 Kasım’da 25.3 olan oy oranı 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinde yaklaşık 2.5 puan gerileyerek 22.6’ya düştü. CHP, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin de 8 puan gerisinde kaldı.

CHP oylarındaki gerileme ya da beklenen sonucun alınamaması, “yönetim istifa” seslerinin yükselmesine neden oldu. 24 Haziran’da aday gösterilmeyen Erdal Aksünger, Eren Erdem, Necati Yılmaz gibi isimlerin yanı sıra son seçimde Elazığ’dan milletvekili seçilen Gürsel Erol da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla yönetimi eleştirerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı…

‘KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMEYECEK’

CHP Merkez Yürütme Kurulu, 26 Haziran Salı günü saat 11 00’de toplanarak seçimi değerlendirecek. Bu gelişme sosyal medyada “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu istifa mı ediyor?” sorusunu gündeme taşıdı. Bazı gazetecilerin iddiayı dile getirmesiyle birlikte CHP yöneticilerinin telefonları geç saate kadar susmadı. Gazete Duvar’a bilgi veren CHP yöneticileri, “Yarın seçimin değerlendirileceğini, olağanüstü kurultayın veya Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasının söz konusu olmadığını” söylediler.

KILIÇDAROĞLU MYK SONRASI KONUŞACAK

Seçim sonuçlarının açıklandığı gece de ertesi gün de açıklama yapmayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun MYK’daki değerlendirmenin ardından kameraların karşısına geçmesi bekleniyor.

Dün parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Muharrrem İnce, “psikolojik sınır” olarak tanımladığı yüzde 30 oy sınırını geçtiğini belirterek, “Yüzde 50 barajını yıktık, yüzde 50’yi de yıkarız. Bana derlerse yürü önümüzden, ben hazırım” demişti. (Duvar)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.