Kılıçdaroğlu: İptal ederlerse bir daha İmamoğlu'nu seçeceğiz

Kılıçdaroğlu: İptal ederlerse bir daha İmamoğlu'nu seçeceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun 23 Haziran'da yapılacak seçimi kazanacağını vaat etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’un Kağıthane ilçesinde seçim otobüsünden halka seslendi.

Kılıçdaroğlu, kendisini “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla karşılayanlara, “Şimdi bunu ayın 23’ünde gerçekleştireceğiz. Elimizden alınan bir hakkı İstanbullular hak sahibine iade edecekler. Bu açıdan size inanıyorum, size güveniyorum” şeklinde yanıt verdi.

“Hakkın sahibi olan Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Ekrem İmamoğlu bu saatten sonra sadece CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı değildir. Ekrem İmamoğlu 16 milyon İstanbullunun belediye başkanıdır. Seçilmiş belediye başkanıdır. Alınan mazbatayı İstanbullunun iradesi götürecek tekrar hak sahibine teslim edecektir, yani Ekrem Bey’e teslim edecektir”  şeklinde konuştu.

‘BEN ONA GÜVENİYORUM, SİZDE GÜVENİN’

Ekrem İmamoğlu adına vatandaşlara söz verdiğini söylene Kılıçdaroğlu, “Ekrem İmamoğlu İstanbul’u yaşanabilir bir kent haline getirecektir. Ekrem İmamoğlu, caddelerinde, sokaklarında uyuşturucunun satılmadığı bir kent haline getirecektir İstanbul’u. Ben ona güveniyorum, siz de ona güvenin” dedi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu yeniden belediye başkanı seçeceklerini belirterek, “İptal ederlerse bir daha seçeceğiz. Dünyaya şu mesajı vereceğiz; ‘Bütün baskılara rağmen, kapalı kapılar ardında kurulan bütün kumpaslara rağmen İstanbul’da İstanbullu demokrasiden yana, haktan yana, hukuktan yana oy kullandı ve yeniden, bir daha Ekrem İmamoğlu’nu Büyükşehir Belediye Başkanı seçti'” diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.