Kılıçdaroğlu: Hakkari’de 1 yıldır insanlar mum ışığında yaşıyor

Kılıçdaroğlu: Hakkari’de 1 yıldır insanlar mum ışığında yaşıyor

Meclis’teki Grup Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet politikalarını “Bu memlekette adalet yok. Geldiğimiz nokta çürüyen bir adalet mekanizması” sözleriyle eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasında partisinin İstanbul’da düzenlediği Uluslararası Suriye Konferansı üzerinde duran Kılıçdaroğlu, “Konferansa 22 ülkeden gözlemci ve konuşmacı katılıyorsa, yaptığımız çalışmanın önemi ortaya çıkıyor. Ankara ile Şam arasındaki yolun, barışa giden en kestirme yol olduğunu ifade ettik. Suriye’de kan akıyor, en büyük bedeli de Türkiye ödüyor” dedi. 

Süleyman Şah türbesi takip edilip süreç korunabilseydi bugün Suriye sorununun olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Öngörülemez politika Türkiye’yi bu hale getirdi. Kendi toprağından türbe kaçıranlar kendini kahraman ilan ediyor. Benim ağırıma gidiyor” diye konuştu.

‘DEPREM İÇİN TOPLANAN PARALAR ORTADA YOK’

İstanbul’da yaşanan depremi de gündemine alan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “İstanbul’da yaşayıp AKP’ye oy veren vatandaşlarıma seslenmek isterim. Sadece AKP döneminde İstanbul’un depreme dayanıklı hale gelmesi için 17 yılda 36 milyar dolar toplandı. Nereye gitti bu paralar? Vatandaş vergi vermiş, paranın nereye gittiğini soracağız. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 309 milyon lira yardım topladılar. Defalarca sordum nereye gitti bu paralar? İşin garip tarafı 15 Temmuz mağdurları sormuyor. Niye sormuyorsunuz kardeşim. Depremden mağdur olan kardeşlerim özellikle dinlesin. Senin evini depreme dayanıklı yapmadılar. Özellikle bütün bunları AKP’li ve ülkücü kardeşlerime anlatıyorum. Sizler de bizim gibi olun. Fakir fukaradan yana olun. Memlekette demokrasi böyle olur. Aklımızı birilerine kiraya veremeyiz."

Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı da eleştiren Kılıçdaroğlu,  “Neredeyse her ay yeni program açıklanıyor. Damada vermişler bir metin çık şunu anlat diye. Damat ne anlar işsizlikten. Damadın bir eli yağda bir eli balda. Kendisine göre en iyi bilen o. Yeni program bir IMF programıdır. IMF heyeti geldi, günlerce konuştular. 'Yeni programı çık anlat' dediler. Eski programlar işe yaramadı, tutmadı. IMF heyeti bizim arkadaşlarla görüşünce gerçek ortaya çıktı. Yoksa kimse IMF'in geldiğini bile duymayacaktı. IMF ile gizli gizli görüşüyorlar” dedi. 

‘HAKKARİ'DE İNSANLAR 1 YILDIR MUM IŞIĞINDA YAŞIYOR’

İstanbul Finans Merkezi’nin ise, Varlık Fonu’yla satın alındığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kimi kurtardılar? 3 kişiyi. Peki milyonlarca insanın derdiyle ilgilenen var mı? Genç işsizliği yüzde 12,1’den yüzde 25’e geldi. 21. yüzyılda insanlar mum ışığında yaşıyor. Hakkari’de 1 yıldır insanlar mum ışığında yaşıyor. Vatandaşın banka borcu 540 milyar liraya çıktı. İnsanlar geçici iş için kuyruklara yığılıyor. 17 yılda insanlar bu hale geldi. Sarayda oturanlar bu ülkenin insanlarına hizmet ediyorlar mı?” diye sordu.

‘ÇÜRÜYEN BİR ADALET MEKANİZMASI’

CHP lideri, dün Meclis açılışında yaptığı konuşmasında ‘Milli iradenin tecelligahı her şeyin üstündedir. Milletimizin ve onların temsilcileri olan sizlere kulağımızı kapatmadık, kapatmayacağız” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı da eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, devamında “Parlamento açılışında bari doğruları söyleyelim. Anayasaya göre Meclis’in denetim yetkisi var. Yazılı soru verirseniz, yürütme kurulunu denetlersiniz. Meclis araştırması, soruşturması var. 

Milletvekillerimiz 18 bin 895 soru sormuş, sorulan sorulardan zamanında yani anayasanın öngördüğü 15 gün içinde cevaplanan yüzde 7, hiç cevaplanmayanların oranı yüzde 61,5. TBMM’yi ciddiye almıyorlar. TBMM bir itibar erozyonu yaşıyor. Oysa anayasa ne diyor? TBMM üyeleri seçildikleri bölgeyi değil bütün milleti temsil ederler. Milli iradeye karşı çıkıyorsun. Atamayla gelen bakanlar vekilleri ciddiye almıyor. TBMM’nin itibarını korumak Meclis Başkanı’nın görevi. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Bir partinin genel başkanı değil. Bunu TBMM Başkanı da istemeli. Bu memlekette adalet yok. Geldiğimiz nokta çürüyen bir adalet mekanizması” ifadelerini kullandı. 

MECLİS TV KILIÇDAROĞLU’NU VERMEDİ

CHP lideri Kılıçdaroğu’nun bu sözleri sarf ettiği konuşması TBMM Tv’den verilmedi. TBMM Tv, CHP grup toplantısı canlı yayınını başladıktan sonra kesti. Bir süre Meclis’teki kütüphane tanıtımını ekrana getiren TBMM Tv rejisi daha sonra Meclis’teki oturuma döndü. Kısa süreliğine Meclis Başkanı Mustafa Şentop’ın açılış konuşmasını yayımlayan TBMM TV, buradaki oturum sona ermesine rağmen CHP grup salonuna yayın için dönüş yapmadı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum