Kılıçdaroğlu: Hakim misin kadın kolları başkanı mısın?

Kılıçdaroğlu: Hakim misin kadın kolları başkanı mısın?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile ilgili tweet atan Danıştay hakimini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bir partinin genel başkanı Danıştay'a hakim tayin etti. Hakim ne yapıyor? Tweet atıyor. Ne diye? Muharrem İnce'yi eleştiriyor." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Malatya’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve partililer tarafından karşıladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde esnaf ve sanatkarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinde partisinin seçim bildirgesinde yer alan vaatleri anlatarak, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye destek istedi.

Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu Oda Başkanı Ata Sadıkoğlu tarafından karşılandı ve üyelere hitap etti. Türkiye’nin büyüme rakamlarına değinen Kemal Kılıçdaroğlu, faize tepkisini sürdürürken, “Baktığımız zaman bu kaynaklar yatırıma ayrılsaydı, üretim ekonomisi olsaydı o zaman Türkiye farklı bir noktada olurdu. Bu süre içinde son 14 yılda hükümetin harcadığı para 2 trilyon 94 milyar dolar. Geçmiş 79 yılda harcanan para da 713 milyar dolar. 2 trilyon dolar nereye harcandı, ne yapıldı?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  konuşmasından önemli satır başları şöyle:

BU PARTİ SEÇİMİ DEĞİL: Konya’dan küçük Hollanda 180 milyar doların üzerinde tarım ürünü ihraç eder. İsrail’den her yıl tohum alırız. Niye et alıyoruz, niye canlı hayvan alıyoruz. Bu seçimler parti seçimi değil. Bu seçimler bir kader seçimi. Bizim istediğimiz birinci kural budur. Çiftçilik tarım bütün ülkelerde vazgeçilmezdir. Dünyada kendi kendine yeten 7-8 ülkeden biri olar Türkiye nasıl bu hale düştü. Rahmetli Özal ile buraya çok geldim ben, o zaman bürokrattım. Bizler tarımı şaha kaldırmalıyız. İki Trakya büyüklüğünde alan Türkiye’de ekilmiyor. En çok ihtiyaç duyulan şey bu ülkede namuslu üreticiyi düşünen siyasettir.

BUZDOLABI ÜRETİRSİNİZ SATILMAZSA KALIR: Sağlıklı bir planlama yaparsanız dünyayı beslersiniz. Planlama yok, çiftçi perişan. Buzdolabı üretirsiniz satılmazsa kalır ama çiftçi ürününü satmazsa mahvolur. Çiftçiyi korumak için kamu bir süre sonra çiftçinin ürününü satmak zorundadır. Çiftçi bir avuç iş adamına mahkum ediliyor. 25 Haziran’da şeref namus sözü çiftçiye mazotu 3 liraya vereceğiz. Çiftçi kendisini yakıyor geçinemiyoruz diye. Peki bu düzenden kim memnun? Rantiye sınıfı. Rantiye sınıfına çalışan bir topluluk olduk. Milli gelirin yüzde 1’i oranı ile devlet çiftçiye destek vermek zorundadır. Çiftçi bunu istiyor mu hayır, ziraat odaları istiyor mu? Hayır. Korku var o zaman vatandaşı korkutan siyasi otoriteye eter artık demek zorundasınız. Herkesin kazandığı bir düzen oluşturmak mümkün.

MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR: STK’ların önündeki bütün engellerin kaldırılması lazım. Demokrasinin gereği budur. Aramızda muhtarlarımız var. Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Sizin tarihinizden örnek vereceğim. 1833 yılında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yapılan bu topraklardaki ilk seçim muhtarlık seçimidir. Sizler demokrasinin temel taşısınız. Ne olması lazım? Bir muhtarlık temel kanunu çıkarılmalıdır. 134 maddeden oluşan bir kanun hazırladık. Niye muhtarların birleşik oy pusulası yok? Muhtarlar için birleşik oy pusulasının gelmesi lazım. Bütün sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla dağıtılması lazım.

KÖPRÜYÜ KAÇA YAPTIN YOLU KAÇA YAPTIN? Demokraside sınıfta kaldık. Tek adam rejimi dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bir kişi her şeyi bilir mi? Her şeyi bilse liyakata düşünmeye gerek yok. Oysa Kuran’ı Kerim’de yüce Rabbimiz aklınızı kullanmıyor musunuz diye sorar. Köprüyü kaça yaptın, yolu kaça yaptın. Bu soruyu sormak zorundayım. Rahmetli Özal’a 2 trilyon verilseydi Türkiye’yi nereye götürürdü? Köprü yaptık diyorlar iyi de köprüyü bu para ile yapmadın ki? Hem vergi ödüyorsunuz hem köprünün parasını ödüyorsunuz. Bu para nereye gitti?

BÖYLE SAÇMA ŞEY OLUR MU: Milletin vekilini millet seçerse orada demokrasi vardır. Yüzde 10 seçim barajı, böyle saçma şey mi olur? neden korkuyoruz. Biz darbecilere, darbeye ve darbe hukukuna karşıyız. Yönetenleri eleştirdim ama vatandaş demokrasiden yana tavır almak zorundayız.

HAKİM MİSİN KADIN KOLLARI BAŞKANI MISIN? Bir partinin genel başkanı Danıştay’a hakim tayin etti. Hakim ne yapıyor? Tweet atıyor. Ne diye Muharrem İnce’yi eleştiriyor. Ya sen hakim misin, partinin kadın kolları başkanı mısın? Kimsin sen? Ha siyasete saygı duyarım o da siyasete merak duyabilir. O zaman hakimlikten ayrılacaksın geleceksin siyaset gireceksin? Şimdi o mahkemeye Muharrem İnce’nin davası düştügünde ne diyecek? O hakim ne diyecek, o hakim tarafsız mı, değil. Adalet dağıtacak o hakim, adalet farklı bir şeydir.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2014’te Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine atanan, ardından Danıştay üyesi olan Aysel Demirel, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında, “Evet çok şükür başörtüsü mesele olmaktan çıkmıştır bugün gizlemeye çalıştığınız gerçek niyet ve çabalarınıza rağmen. Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık unutmayacağız” ifadesini kullandı. Demirel gelen tepkiler üzerine tweetini sildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.