Kılıçdaroğlu: Eren Erdem’e yapılan tam bir kumpas

Kılıçdaroğlu: Eren Erdem’e yapılan tam bir kumpas

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eren Erdem'in tutukluluğunun devamına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Tahliye kararına yapılan itirazın ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Eski CHP milletvekili Eren Erdem’e değindi.  Eren Erdem davasının takipçisi olacağını söyleyen CHP lideri “Eren Erdem FETÖ örgütüne üye olmamakla birlikte yardımla yargılanıyor. Tam bir kumpas. Mahkeme gördü, tahliyesine karar verdi. Ancak gece yeniden tutuklanmasına karar verildi. Eren Erdem niye kaçsın, zaten kaç defa yurt dışına çıkıp geri geldi. Bunun da takipçisi olacağız, sorun sadece Eren Erdem sorunu değil. Osman Kavala 434 gündür hücrede. Benzer şekilde birçok kişi iddianame yok ama içeride.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti;

DEVLER SIRRINI AÇIKLAYANLAR YARGILANIYOR: TOKİ işçileri aylardır aylık alamıyorlar. Hak arıyorlar Meclis’in önündeler. İnsan hakkını aramadığı zaman insanlığını kaybetmiş olur. Ceren Damar Şenol öğrencisi tarafından katledildi. Eşinin yaptığı konuşma Türkiye’nin örnek alması gereken bir konuşmadır. Çankaya Belediyesi Ceren kardeşimizin ismini yaşatacak bir çalışmaya imza atacaktır. Bülent Şık arkadaşımız çıkıyor Türkiye’yi kanser eden ürünleri açıklıyorum diye yargılanıyor. Devletin sırrını açığa çıkardın diye yargılanıyor. Allah akıl fikir versin.

EMEKLİLERİN DÜŞÜNMESİ LAZIM: Emeklilere benim sitemim var. Bir grup emekli bana ‘durumumuz son derece iyi’ diye telgraf çektiler. Doğruları söyleyenleri dokuz köyden kovarsanız gelenlere mahkum kalırsınız. Emekliye ne verdiler? Yüzde 10.9. Eğer bu iktidarı cezalandırmazsanız torununuzun yüzüne bakamayaksınız. Milli gelir artışından bile size pay vermemeye karar verdiler. Emeklinin niye ben bu hale geldim diye düşünmesi lazım.

HORTUMCU PİYASA EKONOMİSİ: Ne oldu da Türkiye bu hale geldi? 16 yıldır Türkiye’yi tek başına yönetiyorlar. Devletin fabrikalarını babalar gibi sattı, istediği belediye başkanını aday gösterip istediğini görevden aldı mı, başbakanı görevden aldı mı evet. Her istediklerini yaptılar da devlet neden bu hale geldi? Bunu yapan düzene ne diyeceğiz, adı ne olacak? Hortumcu Piyasa Ekonomisi… Hortumcu Piyasa Ekonomisi özelliği şudur. Birilerine kaynak aktarmak için bir ekonomi politikası güderseniz bunun adı Hortumcu Piyasa Ekonomisidir. Hortumcu Piyasa Ekonomisi nasıl oluşturulur?

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.