Kılıçdaroğlu enflasyon tepkisi: Ali efendi her sabah otomobil mi yiyor?

Kılıçdaroğlu enflasyon tepkisi: Ali efendi her sabah otomobil mi yiyor?

CHP liderinden enflasyon tepkisi: Otomobilin fiyatının düşmesi vatandaşın mutfağındaki yangını söndürmüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında enflasyon hesaplamasını eleştirdi.

Otomobil gibi kalemlerde düşen enflasyonun vatandaşın gıda harcamasına etki etmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ali efendi her sabah otomobil mi yiyor?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, bugün CHP’ye yönelik eleştiriler yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de, ‘Ben sana ne diyeyim’ diye seslendi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

NEDEN EN ÇOK ÖLÜM TÜRKİYE’DE? Bugün Madencilik Günü. Çalışma şartlarının en ağır olduğu alan, yer altında çalışan madencilerimizin alanıdır. Maden kazalarında Türkiye Avrupa birincisi. En çok ölümlü kazalar neden Türkiye’de oluyor? Soma’daki, Zonguldak’taki olayı düşünün, bütün bunların nedeni tedbir alınmadan işçinin yer altına indirilmesidir. Biz işçiyi aşağı indiririz, işçi öldükten sonra önlem alırız.

HAK ARAMAK BOYUN EĞMEMEKTİR: ‘Neden hak arıyorsunuz?’ diyorlar. Hak aramanın suç olduğu ortamlar dikta yönetiminin olduğu ortamlardır. Hak aramak diktatöre boyun eğmemektir. Biz esnafın da çiftçinin de memurun da işçinin de hakkını savunuyoruz. Bizim görevimiz halkın çıkarlarını savunmaktır, birilerinin çıkarlarını savunmak değil. Sarayı değil halkı savunuyoruz, biz saraydan yana değil halktan yana tavır alıyoruz.

SAHTE DELİLLER ÜRETTİLER: Sarayda oturan zat ‘bizi kandırdılar’ dedi, ‘aldatıldık’ dedi, bir dönem önce ‘ne istediyseniz size vereceğiz’ diyorlardı. ‘Ergenekon’ dediler, Ergenekon’u verdiler, ‘hapse atın’ dediler hapse attılar. Sahte deliller üreten savcı sarayda oturuyor. Şimdi yargı aşamasını bekleyeceğiz.

ENFLASYON DÜŞTÜ DİYE BAŞLIK ATMIŞLAR: Ekonomiden hepimiz şikayetçiyiz, işçiden tutun esnafa kadar herkes şikayetçi. Eti gramla alan bir noktaya getirdiler milleti. Enflasyon düştü diye bugün havuz medyası başlık atmış. Vatandaşın sofrasındaki enflasyon devam ediyor. Otomobil fiyatları düştü, efendim enflasyon da düştü. Bizim derdimiz otomobil alanlar değil onların durumu iyi bizim derdimiz asgari ücretle geçinen. Asgari ücretin altında da aylık alan var mı? Evet. 1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında ücret alıyor.

KİMİN GÖLGESİNDESİN?  Muhalefet partileri birbirlerini eleştirirlerse iktidara karşı en büyük avantajı karşılamış olur. Onun ağzından söylüyorum; 8 Nisan 2014’te şunu söylüyor. ‘Türklüğü reddeden bir inkarcıdan Türkiye’ye cumhurbaşkanı olmaz, olmayacaktır.’ Devam ediyorum: ‘Her vatan evladı cumhurbaşkanı olabilir ne var ki Recep Tayyip Erdoğan olamaz’ diyor. E Sayın Bahçeli şimdi kimin gölgesindesin? Ben sana şimdi ne diyeyim? Ülkücü kardeşlerime sözüm var. Onların bayrak, vatan, insan sevgisi benim yüreğimde de aynen vardır. Biz hiç kimsenin gölgesine sığınmaz, medet ummayız. Bizim sevgimiz, vatan, bayrak, insan sevgisidir. Birilerinin önünde diz çöküp yalvarmayıp, yakarmayız. Ülkücü kardeşlerime hiçbir sözüm yok, onların başımın üzerinde yeri var.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.