Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu kazanmış durumda

Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu kazanmış durumda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 23.45’te kameraların karşısına çıktı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Bugüne kadar çok sayıda seçim yaşadık ama ilk kez bu kadar adaletsiz bir seçimle karşı karşıya kaldık. Bütün baskılara rağmen, iftira kampanyalarına rağmen halk demokrasiden yana tavrını koydu. Dünyanın bütün demokratları da bu tavırdan dolayı rahatlamışlardır. İstanbul’da bizim elimizdeki verilere göre Ekrem İmamoğlu kazanmış durumda. Başabakanlık yapmış, TBMM Başkanlığı yapmış birinin daha elinde veri olmadan, yangından mal kaçırır gibi açıklama yapmasını Binali Bey’e yakıştıramadım. Biz bütün verilere bakıyoruz. Kavgasız, dövüşsüz bir ortamda bunların gerçekleşmesini istiyoruz.”

‘SANDIKLARI TERK ETMEYİN’

İstanbul’daki bütün arkadaşlarıma, örgütteki bütün arkadaşlarıma sesleniyorum. 48 saat kimse uyumayacak. Sandıklar terk edilmeyecek. Birleştirme tutanakları mutlaka sizin yanınızda tutulacak. Göreceksiniz. İstanbul’a da bahar gelecek. Bütün iftira kampanyalarına rağmen bir başarı elde ediyoruz. Bizim başarımızı 81 milyonun başarısı olarak görüyoruz. Bunu zafer olarak telaffuz etmiyoruz. Zafer değil. Demokratik açıdan da insani açıdan da yapılan bu seçim ve bu seçimden elde edilen başarı dünya açısından da memnuniyetle karşılanacaktır, Türkiye’de demokrasi kazanıyor diye. Ankara’yı kazandık, Adana’yı, Antalya’yı, Mersin’i, Artvin’i, Ardahan’ı, Bolu’yu, Bilecik’i kazandık.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.