Kılıçdaroğlu: Devlet kriziyle karşı karşıyayız

Kılıçdaroğlu: Devlet kriziyle karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Albayrak'ın 'istifa' paylaşımıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu şekilde istifa Cumhuriyet tarihimizde ilk. Devlet kriziyle karşı karşıyayız. İstifa eden hangi gerekçeyle istifa ettiğini söylemiyor, istifayla ilgili bir açı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmesinin ardından ortak açıklama yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 'istifa' kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Bu şekilde bir istifa Cumhuriyet tarihinde ilk. Devlet kriziyle karşı karşıyayız, istifa eden hangi gerekçeyle istifa ettiğini söylemiyor. İstifayla ilgili bir açıklama da yapılmıyor” dedi.

Türkiye’nin ekonomik krizin eşiğinde olduğunu ve bunun nasıl çözüleceğini, 2018 yılı Mayıs ayında İstanbul’da düzenlediği toplantıda 13 madde halinde aktardığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Herhangi bir eleştiride de bulunmadım” diye konuştu. 2020’nin Mayıs ayında ise olayın krizden çıkıp buhrana döndüğüne dikkat çeken Kılıçdaroğlu, yine hiçbir eleştiri yapmadan çözüm önerilerini sıraladığını kaydetti.

‘AKIL ALACAK ŞEY DEĞİL’

“Türkiye Cumhuriyeti bir A.Ş. midir?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Bir aile şirketi tarafından mı yönetiliyor? Berat Bey istifa etmiş, niye istifa etti? Neden sorumluluğu yok, onu da Sayın Erdoğan söylüyor. ‘Ekonominin sorumlusu benim’ diyor. Şu anda devletin başında o var. Eğer bir kriz varsa, krizi yönetmesi gerekenler krizi yönetemiyorlar. Basit bir krizi yönetemeyenler devleti yönetiyorlar, akıl alacak şey değil” ifadelerini kullandı.

‘BU İŞTEN ANLAYAN BİRİSİNİ GETİRMENİZ GEREKİYOR’

Merkez Bankası Başkanlığı’na yapılan atamayı da değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Merkez Bankası bağımsız bir kurum değil ki. Bir aile şirketinde liyakata bakmadan istediğiniz kişiyi görevlendirirsiniz. Biz ıslarla devlet yönetiminde, liyakat ve birikimin esas olduğunu söylüyoruz. Merkez Bankası’nın başına politikacı getirirseniz itibarı olmaz. Yeni başkan, bankacılık konusunda ne yapmış bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla ATM’den para çeker, havale gönderir, bankacılıkla ilişkisi budur. Merkez Bankası gibi uluslararası saygınlığı olan bir kuruma, işi iyi bilen, dünyada ve Türkiye’de bilinen, bu işten anlayan birisini getirmeniz gerekiyor.”

KARAMOLLAOĞLU: TÜRKİYE’Yİ PERİŞAN HALE GETİRDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise bu istifanın ardından hükümet politikalarında ciddi bir değişme olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Artık bundan sonra politikaların oluşmasında Berat Albayrak’ın etkisinin olmayacağını bildiren Karamollaoğlu, “Bundan önce ne kadar vardı onu bilmiyorum. Hakikaten bugüne kadar uygulanan ekonomik politikalar, Türkiye’yi perişan hale getirdi. Bunda Sayın Albayrak’ın katkısı ne kadardı bilmiyorum. Yeni bir dönem başlıyor gibi erken seçim vesilesi diye düşünmem. Ancak politikalarda çok ciddi değişiklik meydana gelebilir diye bir ümidim var” diye konuştu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.