Kılıçdaroğlu 'dava açamıyor' dedi, Erdoğan açtı

Kılıçdaroğlu 'dava açamıyor' dedi, Erdoğan açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gerekçe olarak 'kişilik haklarına saldırı' gösterildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 26 Kasım’da TBMM grup toplantısındaki konuşması nedeniyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu söz konusu konuşmasında “Kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya peşkeş çekenlere dünyanın her tarafında vatan haini denir, aynen söylüyorum. Cesaret edip dava bile açamıyor” demişti.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava dilekçesini Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın sundu. Dilekçede Kılıçdaroğlu’nun “Kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya peşkeş çekenlere dünyanın her tarafında vatan haini denir, aynen söylüyorum. Cesaret edip dava bile açamıyor. Demiş ki ‘Efendim Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davaları açtım, hepsini kazandım.’ Ben senin nasıl kazandığını bilmez miyim? Man Adası’nı da ben kazandım, ne diyeceksin şimdi? Demek ki götürdüğün paralar doğru” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Erdoğan’ın dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Vatan hainliği, hukuki düzenlemelerin ötesinde milletimizin idrakinde suçların en büyüğüdür. Bu kapsamda, bir cumhurbaşkanının kişilik haklarını zedeleyebilecek ithamların en ağırı olduğundan kuşku bulunmamaktadır. Vatanseverliği, millete ve devlete hizmetleri taraflı ve tarafsız vicdan sahibi herkes tarafından takdir edilen Cumhurbaşkanımızı, vatana ihanetle itham etmek, kişilik haklarına ağır bir saldırının ötesinde açık bir kışkırtma ve provakasyondur.”

Dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun Man Adası davasında kazanan tarafın kendisi olduğuna ilişkin ifadelerine de değinildi. Erdoğan’ın avukatı, söz konusu davadaki tüm yargılamaların yerel mahkeme aşamasında Erdoğan’ın lehine sonuçlandığını ve Bölge Adliye Mahkemesi’nin bir kısım dosyalar için yalnızca usule ilişkin sebeplerle bozma kararı verdiği öne sürüldü.

Erdoğan kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle, Kılıçdaroğlu’ndan 250 bin lira manevi tazminat talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.