Kılıçdaroğlu: Darbe hukukundan arındırılmış sistem istiyoruz

Kılıçdaroğlu: Darbe hukukundan arındırılmış sistem istiyoruz

Başkanlık sisteminin en iyi ABD'de uygulandığını savunan Kılıçdaroğlu, "Devasa kurumlar var orada. O kurumların benzeri Türkiye'de de olmalı" çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, demokratik parlamenter sistemi savunduklarını belirterek, mevcut sistemde yapılacak olan revizyonu da tartışmaya açık olduklarını söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye konuşan Kılıçdaroğlu, “Bizim istediğimiz demokrasi. Amerika’da başkanlık sistemi var değil mi? En güzel başkanlık sistemi Amerika’da var. Oturalım konuşalım, oradaki başkan büyükelçi bile tayin edemiyor. Onu da tartışalım. Devasa kurumlar var orada. O kurumların benzeri Türkiye’de olmalı. Biz parti olarak demokratik parlamenter sistemden yanayız ama diyorlar ki bu sistemi tartışalım elbette tartışılabilir. Biz tartışmadan çekinmeyiz. Artısına eksisine bakarız, otururuz konuşuruz” dedi.

CHP lideri, eski sisteme yönelik eleştirileri nedeniyle, “Fikir mi değiştirdi, başkanlık sistemini mi istiyor?” sorularına ise şu yanıtı verdi: ‘Bu rejimi istemiyoruz demokratik parlamenter sisteme dönelim’ dediğimiz zaman bize deniyor ki ‘Siz eski sistemi mi istiyorsunuz.’ Hayır! Bizim istediğimiz, darbe hukukundan arındırılmış bir anayasa, darbe hukukundan arındırılmış bir hukuk sistemidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.