Kılıçdaroğlu: Alın teri dökenler endişeli

Kılıçdaroğlu: Alın teri dökenler endişeli

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Alın teri dökenler bu ülkeden endişe duyuyor. Ama bu adamlar duymuyor.

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Bursa’nın İznik ilçesinde muhtarlarla ve kitle örgütü temsilcileri ile buluştu.

Kılıçdaroğlu’nu, Yenişehir-İznik yolu partililer karşılarken ekibinde yer alan iki korumanın aracına Gedelek Kavşağı’ndaki emniyet şeridinde bekledikleri sırada bir TIR çarptı. İki koruma, kazayı yara almadan atlattı.

İznik’te STK temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu coğrafya ranta teslim edilirse hepimiz kaybederiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

KARNIMIZ NASIL DOYACAK? Az önce konuşurken bir dostumuz dedi ki buradan arsalar aldılar. Ranta teslim etmemek kaydıyla gelip alsınlar. Alabilirler. Herkesin karnının doyduğu bir Türkiye huzurlu bir Türkiye’dir. Karnımız nasıl doyacak? İki şekilde doyar. Çalışır üretir kazanırız karnımız doyar. Bizim inancımızda da alın teri en değerli kavramdır. Alın teri kadar değerli bir şey yoktur. Alın teri dökmeden bir köşede oturursunuz. Elinizde viski bardağınız vardır. Paranız vardır. Bu da başka bir kazanma yöntemidir. İşçi yok işveren yok. Krediyi nasıl ödeyeceğim yok.

ALIN TERİ DÖKENLER ENDİŞELİ: Türkiye son 16 yılda bu adamlara teslim edildi. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Alın teri dökenler bu ülkeden endişe duyuyor. Ama bu adamlar duymuyor. Çünkü dolarları var. Hepimiz zeytin , buğday ekersek iflas ederiz. Ne ekeceğiz? Bütün gelişmiş ülkeler planlama yapıyor. Herkes ekiyor. Herkes kazanıyor. Bir ülkede planlama varsa, herkes eker, herkes alın teri döker herkes kazanır.

BUZDOLABI ALMAYI BECEREMEYEBİLİRSİNİZ AMA… Hollanda’nın toprağı Konya’dan küçük. Tarım ithalatı bizim 5 katımız. O planlama yapıyor. Böyle bir düzenleme var mı Türkiye’de? Tarım niye önemli? Evinize buzdolabı televizyon almayabilirsiniz. Ama günde 3 kez yemek yemek zorundasınız. İznik’teki çiftçinin rahatsız olduğunu biliyorum. CHP’li belediye başkanlarının büyükşehir olduğu yerlerde çiftçiler hiç şikayetçi değil. Çiçek mi alınacak? Hemen gidilir çiçek üreticilerine, kooperatif kurulur herkesin çiçeği alınır. Herkes kazanır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.