Kılıçdaroğlu: ABD'nin mesajları asla kabul edilemez

Kılıçdaroğlu: ABD'nin mesajları asla kabul edilemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin Türkiye'ye yönelik açıklamalarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Milli Kurtuluş Savaşı sonunda bağımsızlığını kazanmış bir ülkenin vatandaşları için bu mesajlar asla kabul edilemez" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’yle ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Açıklamayı “kabul edilemez” olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, hükümeti de eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ABD Başkanı Donald Trump ve yardımcısının açıklamalarını değerlendirdi.

Açıklamaların “müttefiklik hukukuna aykırı” olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “ABD Başkanı Trump ve ekibinin, ülkemize yönelik tehdit içeren sosyal medya mesajları müttefiklik hukukuna aykırıdır. Milli Kurtuluş Savaşı sonunda bağımsızlığını kazanmış bir ülkenin vatandaşları için bu mesajlar asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

‘YARGININ SİYASALLAŞMASI TRUMP’A CESARET VERİYOR’

Hükümeti de eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Ancak, üzülerek belirtmeliyim ki tek adam rejiminin ülkemizde yarattığı hukuksuzluk ve yargının siyasallaşması, Trump ve ekibine böyle bir tutum alma cesareti verebiliyor. Yazık…”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.