Kıbrıslı Rumlardan yeni doğalgaz atağı

Kıbrıslı Rumlardan yeni doğalgaz atağı

Kıbrıs Rum yönetimi, Türkiye'nin itirazlarına rağmen doğalgaz konusunda mesafe kat etmekte kararlı görünüyor. Amerikan Exxon Mobil şirketi, Kıbrıs açıklarında bulunan doğalgaz yataklarıyla ilgili kazı takvimini açıkladı.

Kıbrıs müzakerelerinin çıkmaza girdiği bir dönemde, Lefkoşa doğalgaz konusunda önemli inisiyatifler alıyor. Amerikan Exxon Mobil şirketi, Kıbrıs açıklarında bulunan doğalgaz yataklarıyla ilgili kazı takvimini açıkladı.

Lefkoşa’da düzenlenen tanıtım toplantısında verilen bilgilere göre, 2018 yılının ikinci yarısında Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Alanı içerisinde bulunan 10. parselde iki kazı çalışması gerçekleştirilecek. Exxon Mobil, bu iki yeni kazı çalışmasının sonucuna göre Kıbrıs’a ilişkin planlarını açıklığa kavuşturacak.

Şirketin son açıklamasına göre hali hazırda üç boyutlu analiz ve sismik verilerin masaya yatırılması konularında önemli mesafe kat edilmiş durumda. Kıbrıs’ın enerji rezervlerine büyük ilgi gösteren Exxon Mobil, son dönemde yeni platformun bölgeye nakli için özel çaba sarf ediyor. Ayrıca yeni kazı çalışmalarına yönelik son hazırlıklar da bitiş safhasına girmiş durumda.

Exxon Mobil’in açıklamaları Lefkoşa’da ve bölgenin genelinde heyecan uyandırırken, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis Türkiye’nin tepkilerine rağmen doğalgaz konusunda mesafe kat etmekte kararlı görünüyor. Doğalgaz konusundaki bu gelişmeler, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Anastasiadis’in pozisyonunu da kuvvetlendiriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.