KESK'lilere bakanlık önünde biber gazı

KESK'lilere bakanlık önünde biber gazı

KESK üyelerinin dört koldan Ankara'ya gelerek Çalışma ve Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı önünde yapmak istediği eyleme polis engel oldu. KESK üyelerine biber gazı sıkıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 5 milyon kamu emekçisi ve emeklisini ilgilendiren 2020-2021 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri öncesi, talepleri için dört ayrı koldan Ankara’ya yürüyüş başlattı. 1 Ağustos’ta Van, Edirne, Muğla ve Artvin’den yola çıkarak KESK üyeleri bugün Ankara’ya ulaştı.

Çankaya Eser Parkı’nda buluşan KESK üyeleri, buradan Çalışma ve Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı önüne yürümek istedi. Polis, 50 kişi ile protokol yürüyüşü yapılmasını istedi. Buna karşı çıkan KESK üyeleri, “Bizi ayırmanızı kabul etmiyoruz. Haklarımız için tüm emekçi arkadaşlarımızla yürüyeceğiz. Dört yürüyüş kolumuzla orada olacağız. 60 kişi sınırlaması hukukun hiçbir yerinde yok” diyerek Bakanlık önüne, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Gözaltılar, tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz”, “İnadına sendika inadına KESK” sloganlarıyla yürümek istedi.

Aralarında HDP Milletvekilleri Murat Çepni, Abdullah Koç, CHP Milletvekili Murat Emir’in olduğu kitlenin önünü kesen polis biber gazı ve kalkanlarla saldırdı. Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt gözüne biber gazı sıkılması sonucu hastaneye kaldırıldı. Saldırı sonrası KESK üyeleri oturma eylemine başladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.