KESK'li kadınların 8 mart etkinliği

KESK'li kadınların 8 mart etkinliği

Hakkari’de KESK Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir yürüyüş gerçekleştirdi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - KESK binası önünden belediye binasına kadar gerçekleşen yürüyüşe, onlarca kadının yanı sıra, sivil toplum örgütü temsilcileri, HDP ve DBP’li yöneticiler katıldı.

Erkeklerin de destek amaçlı katıldığı yürüyüşte sık sık “Jin, jiyan, azadî” ve “Erkek vuruyor, devlet koruyor” atılırken, üzerlerinde “Kadınlar özgür yaşamı örecek”, “Uyan, diren, özgürleş” ve “Yaşam kadınlarla özgürleşecek” dövizleri taşındı.

Belediye önünde düzenlenen saygı duruşunun ardından kadınlar adına bir açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Emel Atay Akbaş, 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olduğunu söyledi.

'Örgütlü kadınla özgür toplum' şiarıyla “Aileye Köle, Sermayeye Kul Olmayacağız! AKP’nin Aile Ve Dinamik Nüfusun Korunması Programına İtiraz' ediyoruz diyen Akbaş, 'Yasta Değil İsyandayız! Kadına Yönelik Şiddet Son Bulana Kadar Alanlarda olacaklarını kaydetti.

Akbaş şunları söyledi: "Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Ve Özgürlüğümüz İçin Örgütleniyoruz!.8 Mart’ta Alanlarda Direnişi Büyütüyoruz!. Biz kadınlar, yüzyıllardır kapitalizme ve kapitalizmin mümkün kıldığı erkek egemenliğe karşı mücadele ediyoruz. Mücadelemizin bugün geldiği yer, haklarımızı alana kadar alanlarda olma kararlılığımız, 158 yıl önce New Yorklu dokuma işçisi kadınların yaşamları pahasına başlattığı isyanın bir mirasıdır. Biz bu mirası evlerde, işyerlerimizde ve sokaklarda büyüterek sürdürüyoruz" 

Şiddetin her türlü biçimini ortadan kaldırmak, sosyal, siyasal ve ekonomik olarak kadını yok sayanlara karşı mücadele edeceklerinin mesajını veren Akbaş, kadınların özgür olduğu bir yaşamı örmeye başladıklarını söyledi.

Açıklamanın ardından kadınlar 8 Mart’ın önemi ve tarihi üzerine hazırlanan sinevizyon gösterimini izlediler.

2-616.jpg

3-407.jpg

4-192.jpg

5-105.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.