Keskin'den 8 Mart mesajı

Keskin'den 8 Mart mesajı

Erciş Belediyesi tutuklu eş başkanı Diba Keskin gönderdiği mektup ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

'Özyönetim ilanına katıldığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Erciş Belediyesi eş başkanı Diba Keskin ve Erciş HDP İlçe eş başkanı Seval Çadırcı, tutuklu bulundukları Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nden mektup yazarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

''Kadının Erciş'te neler yapabileceğini kanıtladık''

Söz konusu mektupta Erciş'te süregelen belediyecilik anlayışına değinen Keskin, kadının şefkatini, disiplinini ve rengini belediyeciliğe taşıdıklarını belirtti.

Keskin; "Erciş Belediyesi belediyecilik tarihi boyunca erkeğin denetimindeydi. Ve maalesef iktidar erkek anlayışı ilçeye hizmet yerine yaptıkları yolsuzluklar ve usulsüzlüklerle ön plandaydı. Biz kadınlar belediye yönetimine gelir gelmez kadının şefkatini, kadının disiplinini ve kadının rengini belediyeye taşıdık. Kadının Erciş'te neler yapacağını kanıtladık. Fakat buna tahammül etmeyen iktidar ve erkek mantığı, 'kadın yapamaz, kadınsın karışamazsın, git elinin hamuru ile evinde otur' anlayışını korumak için beni ve arkadaşlarımı tutuklatarak cezaevlerinde esir tutuyor.

Bu da şunu açığa çıkarıyor; erkek kadından korkmaya başladı. Erkek yapamadıklarını kadının yaptığına tanık oldu. Erkek yıllardır kadının üzerindeki tahakkümünün ve köleci yaklaşımının son bulacağı endişesine kapıldı. Bu yüzden azmimizi hırsımızı ve şeffaflığımızı esir aldı. Bu erkek için yüz karası ve durum olsa da bizim için gurur vericidir.'' ifadelerine yer verdi.

''Erkeklerin savaşını bitireceğiz''

Mektubun devamında kadın olarak erkeklerin sebep olduğu savaşın acısını çekmek zorunda olmadıklarını belirten eş başkan Keskin, ''Sizin savaşınızın acısını biz çekmek zorunda değiliz. Sizin çıkarlarınızın kurbanı da biz değiliz. Kendi çıkarlarınız için başlattığını savaşın içinde siz boğulacaksınız. Biz kadınlar artık siz erkeklerin egemenliğine boyun eğmeyeceğiz. Savaşınızı ve çıkarcı iktidarcı yaklaşımınızı bitirene kadar bizler size karşı mücadele edeceğiz. Korkun bizden sizin savaşınızı biz bitireceğiz. Bu anlam ve duygularla bütün kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyor, Sakine'lerin, Beritan'ların, Zilan'ların direniş ruhu ile sizleri selamlıyoruz" şeklinde devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.