Keskin'de de seçim iptal, mazbata geri alınacak

Keskin'de de seçim iptal, mazbata geri alınacak

YSK seçimlerin yenilenecek olan yerlerde mazbataların geri alınmasına karar verdi. Son olarak Kırıkkale Keskin'de seçim yenilenme kararı verilmişti.

Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde daha önce verilen mazbataların iptaline karar verdi. Bu kapsamda YSK, seçimi iptal ettiği Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde İYİ Parti adayı Necati Alsancak’a verilen mazbatanın geri alınmasına karar verdi.

YSK daha önce Artvin Yusufeli ilçesi ve Denizli Honaz ilçelerinde de seçimleri iptal etmişti. Son olarak iptal edilen yerlerden Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde Necati Alsancak seçimi  altı oyla önde bitirerek kazanmıştı. İYİ Parti adayı Necati Alsancak  bin 806 oy, AK Parti adayı Dede Yıldırım bin 799 oy almıştı. AK Parti, seçimin iptali için YSK’ye başvurmuştu. YSK, ilçede kısıtlı seçmenin oy kullandığını belirleyerek, bunun sonucu etkilemesi nedeniyle seçimlerin iptaline hükmetmişti. Keskin ilçesinde seçimler, 2 Haziran’da yenilenecek.

EMSAL OLABİLİR

Bu karar seçimin yenilenmesine karar verilen tüm merkezler açısından emsal olması bekleniyor. Karar ile birlikte olağanüstü itirazlar sürecinde YSK’nın seçimlerin yenilenmesine karar verdiği merkezlerde, seçim yarışını önde bitiren isimlerin mazbatalarının iptal edilme ihtimali doğdu. Eğer YSK’nın bu kararı emsal teşkil ederse, bu isimler başkanlık görevine devam edemeyecek.  YSK’nin İstanbul konusunda olası bir seçim iptali kararı vermesi halinde de aynı durum söz konusu olacak.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.