KESK: Salgında okulların açılması büyük bir risk

KESK: Salgında okulların açılması büyük bir risk

KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Seyfettin İtah, salgın ortamında okulların açılmasının büyük bir risk taşıdığını belirterek, eğitimcilerin yaşadıkları sorunları paylaştı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, koronavirüs (Kovid-19) salgını vakalarında artış yaşandığı bir dönemde okulların açılmasının planlanmasına ilişkin açıklama yaptı. Dernek binasında yapılan açıklamada KESK Dönem Sözcüsü Seyfettin İtah konuştu.

EĞİTİMCİLERİN HAYATI RİSK ALTINDA

Salgının hızla yayıldığına dikkat çeken Kaçıcı, iktidarın kimi ekonomik kaygılardan kaynaklı hiçbir tedbir almadan “normalleşme” sürecini başlattığını belirtti. Ay sonunda okulların açılacak olmasının büyük bir risk olduğunu vurgulayan İtah, "Türkiye genelinde öğretmenlerin katıldığı sene başı seminerler yüz yüze yapılarak öğretmenlerin hayatları riske atılmıştır. Nitekim ülke genelinde Van’ın da içinde bulunduğu birçok okulda pozitif vakalar tespit edilmiştir. Toplantılarda yüzlerce öğretmeni 20 kişilik sınıflara aldılar” dedi. İtah, bu riskin halen sürdüğünü kaydetti. 

ÖZEL GEREKSENİMLİ BİREYLER

Pozitif vakaların tespit edildiği okullarda da öğretmenlerin çalışmaya devam ettiğini belirten İtah, "Buradan yasakları pek seven Sayın İl Valisine soruyoruz; 'Sayın Vali pozitif vakaların tespit edildiği okulları kapatmayarak hiç bir önlem almadınız. Okulların açılmasının öngörüldüğü 21 Eylül'de de bu tutumunuz devam edecek mi? Öğrenci ve eğitim emekçilerin hayatını riske almaya devam edecek misiniz?' Sosyal yaşamda maalesef çeşitli sebeplerle görünmez kılınan özel gereksinimli bireyler, keyfi uygulamalar sonucunda ciddi risk altındadırlar. Yeniden yoğunlaşan pandemi konusunda bu alana yönelik tedbirler acilen alınmalıdır. Yine büro iş kolunda çalışan emekçiler için hala yaygın test uygulanmamış, emekçiler cüzi oranda alınan tedbirlerle çalıştırılmaya devam edilmektedir” diye konuştu. 

‘İNSANİ KOŞULLAR SAĞLANSIN’

Sağlık emekçilerinin taleplerine kulak tıkayan zihniyeti kabul etmediklerini dile getiren İtah, sağlık çalışanları için derhal insani koşullarda çalışma ve insani yaşam standartlarına yaraşır ölçütlerde hakların tanınmasını istedi.  

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum