Kerkük'te korona skandalı: Yerde terk edilen sağlık çalışanı öldü

Kerkük'te korona skandalı: Yerde terk edilen sağlık çalışanı öldü

Kerkük'te sağlık çalışanı olan bir korona hastasının, bir hastanede başını battaniyeye koymuş halde yerde yatarken görüntülenmesi tepki çekti.

Kerkük’te korona virüsüne yakalanan bir sağlık çalışanının hastanede yanında kimse yokken yerde yatarken görüntülenmesi ve sonrasında hayatını kaybetmesi öfkeye yol açtı. 57 yaşındaki Nejat Raşid’in ailesi, Kerküklü yetkililerden ve Irak hükümetinden açıklama istedi.

Kerkük’te 12 yıldır sağlık çalışanı olarak görev yapan Raşid, korona virüsü kapması sonrasında 13 gün boyunca iki ayrı hastanede tedavi gördü. Oğlu Sirwan Nejat, bu süreçte babasıyla sık sık telefonda görüştü. Ancak geçtiğimiz perşembe günü babasından haber alamayınca hastaneye gitti ve onu terk edilmiş halde yerde yatarken buldu. Babası ertesi sabah öldü… Bu süreçte çekilen fotoğraflar ise sosyal medyada yayılınca Irak’ta büyük bir öfkeyi tetikledi.

kerkuk.jpg

Sirwan Nejat, babasının son anlarını şöyle anlatıyor: “Babam nefes alamıyordu. Saat 7’de hastane personelini aradım, hayatta olup olmadığını sordu. Doktor kontrol edeceklerini söyledi ama saat 10’da geldi. Ona hiç bakmadılar bile.” Diğer oğlu Saman Nejat da, “Hepimiz öleceğiz ama sosyal medyada da gördüğünüz üzere babam, ona hiç bakılmadan öldü” diyerek hastaneden yanıt istediklerini söyledi.

Kerkük Sağlık İdaresi’nin Başkanı Ziyad Halaf ise idari soruşturma açtıklarını söyleyip Raşid’i ‘kahraman’ olarak niteledi.

IRAK’TA VAKALAR ARTIYOR

Kerkük’te şu ana kadar kayıtlara geçen 1000 korona vakası bulunuyor. Hastaların büyük kısmının, hastanelerdeki kötü koşullar ve yer olmaması nedeniyle kendilerini evde karantinaya aldığı belirtiliyor.

Komşu Irak’ın tamamındaysa korona virüsü vakaları giderek artıyor. Ülkede dün rekor bir sayıyla, 2 bin 200 yeni vaka kaydedildi. Irak’ta şubat ayından bu yana kayıtlara geçen toplam vaka sayısı 36 bin 702, ölü sayısı 1330 olarak veriliyor.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.