Kerkük Seçim Komisyonu: Bize talimat gelmedi, referandum için hazırlık yapmadık

Kerkük Seçim Komisyonu: Bize talimat gelmedi, referandum için hazırlık yapmadık

Irak'ın Kerkük kentindeki Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) aldığı tek taraflı 'bağımsızlık referandumuna' ilişkin Bağdat'tan bir talimat gelmediğini belirtti.

Kerkük Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Müdürü Kays Muhammed, Kerkük kentinin Irak merkezi hükümetine bağlı olduğunu ve henüz Bağdat yönetiminin kentte referandum yapılmasına ilişkin verilmiş bir kararı olmadığını ifade etti.

Muhammed, "IKBY'nin 25 Eylül'de yapılacağını duyurduğu referanduma ilişkin Bağdat'tan bize herhangi bir talimat gelmedi. Bağdat'tan talimat gelmediği müddetçe, referandum için herhangi bir hazırlık yapmayacağız" dedi.

'MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNE AĞIRLIK VERİYORUZ'

Komisyon olarak şu anda sadece ülke genelinde yapılması planlanan milletvekili seçimlerine yoğunlaştıklarını kaydeden Muhammed, "Nisan 2018'de yapılacak milletvekili seçimlerine yönelik çalışmalarımıza ağırlık vermiş durumdayız. Hazırlıklarımızın yarıdan fazlasını tamamladık" diye konuştu.

IKBY Başkanı Mesut Barzani 7 Haziran'da IKBY parlamentosunda yer alan siyasi parti temsilcileriyle yaptığı toplantıda, 'bağımsızlık referandumu' için 25 Eylül tarihinin belirlendiği belirtilmişti. Statüsü tartışmalı Kerkük'ün de referanduma dahil edileceği kaydedilmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.