Kerestecioğlu: Burası her rengin partisi

Kerestecioğlu: Burası her rengin partisi

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti.

Eski HDP milletvekili Hasip Kaplan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya ilişkin değerlendirmesi sorulan Kerestecioğlu şunları söyledi:

MEVKİYE GELELİM DİYE UĞRAŞMIYORUZ: Burası halkların kardeşliğinin partisidir. Burası her rengin, her kimlikten, her inançtan insanın partisidir ve o nedenle o sözler bizi karşılamıyor, hiçbir şekilde bizim düşüncelerimizi yansıtmıyor. Bunu da zaten partimiz açıklamasıyla ifade etti. Buna eklenecek çok fazla bir söz yok. Bir de tabii ki burası mevki partisi de değildir. Yani ben yarın olmayabilirim, başka birisi yarın olmayabilir. Bunlar, bunun için yapılan şeyler değildir. ‘Buralara gelelim, bu mevkiye gelelim’ diye uğraş vermiyoruz. Özgürlük, eşitlik, barış için uğraş veriyoruz. Bundan sonra da öyle yapmaya devam edeceğiz.

ÖNCÜLÜK EDECEK PARTİ BİZİZ: Çözüm süreci dediğiniz şey, çözüm dediğiniz şey, barışa giden yol, aslında gerçekten toplumun bunu kavraması, bunu istemesi ve bunu sahiplenmesiyle yürüyecek olan bir şey. Yani bizim yapmaya çalıştığımız şey bu. Yoksa, ‘O göz kırptı, bu arkasını döndü, şimdi şöyle oldu, acaba bu bunu mu ima ediyor, bunu mu demek istiyor’ lafları ancak insanları oyalamaktan öteye geçmez. Bu mücadeleyi, bu ülkede öncülük ederek verecek parti biziz. Yapmaya çalıştığımız şey de budur.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.