Kemik kıran saldırıda 2 polise gözaltı

Kemik kıran saldırıda 2 polise gözaltı

Bursa'da taciz ettikleri Burcu A. ile nişanlısı Berati G.'ye saldıran 5 kişi tutuklanırken, soruşturmada savcıyı yanılttıkları ve zanlıları korumaya çalıştıkları belirtilen 2 polis de gözaltına alındı.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Burcu A. (24) ve nişanlısı Berati G.’nin (26) tekme tokat dövüldüğü saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

2 oğlu ve torununun da aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklandığı saldırıda adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Orhan S.’nin (61), babası ölünce yardımda bulunduğu Burcu A.’yı rahatsız edip, cinsel ilişki teklifinde bulunduğu öne sürüldü. Saldırıdan önce Orhan S. ve 2 oğlunun, çiftin bulunduğu otomobilin önünü kesip, demir çubuklarla camlarını kırdığı, ardından da nişanlıları dövdükleri de belirtildi.

Söz konusu saldırı 20 Ocak’ta gerçekleşti. Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Berati G. ile bir alışveriş merkezine giden Burcu A., çıkışta bir kafeteryada oturdu. Bir süre sonra kafeteryadan çıkan nişanlı çifte, dışarıda kendilerini bekleyen bir grup saldırdı. Grup, Berati G.’yi tekme tokat döverken, Burcu A. ise nişanlısını saldırganların elinden kurtarmaya çalıştı. Yere düşen nişanlısının üzerine kapanan Burcu A. da vücuduna tekme darbeleri aldı. Çevredekilerin araya girmesiyle kurtarılan Berati G. ve nişanlısı Burcu A. çağrılan ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Berati G.’nin aldığı darbeler nedeniyle vücudunda kırıklar oluştu. Saldırı anı ise kafenin güvenlik kamerasına yansıdı.

SAVCILIK İFADE ALINMADAN SERBEST BIRAKTI

Saldırıya ilişkin inceleme yapan polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarından tespit ettikleri Orhan S. ile çocukları Ertan S. (38), Semih S. (43) ve torunu Burhan S. (20), Burak İ. (28) ve Hakan G.’yi (35) gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyette susma haklarını kullanarak savcılıkta ifade vereceklerini söyledi. Buna rağmen savcılık ikmalen (evrak üzerinden) işlem yaptı ve şüpheliler, ifadesi alınmadan serbest bırakıldı.

MEDYAYA YANSIDI, DOSYA YENİDEN AÇILDI

Saldırı görüntüleri önce sosyal medyada paylaşıldı, ardından da haber kanallarında yayınlandı. Kamuoyunda oluşan büyük tepkinin ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş’un talimatı üzerine Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı’nca şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yakalanan şüpheliler, Orhangazi Adliyesi’ne sevk edildi ve şüphelilerden Ertan S., Semih S., Ertan S.’nin oğlu Burhan S., Burak İ. ve Hakan G. ‘yaralama’ suçundan tutuklandı. Baba Orhan S. ise adli kontrol şartı getirilerek serbest bırakıldı.

TACİZ ETMEYE BAŞLADI

Burcu A. ve nişanlısı Berati G.’nin polis ve savcılığa verdikleri ifadelerden olayın detayları da ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre babası öldükten sonra Burcu A.’ya, maddi ve manevi yardımda bulunan komşuları Orhan S., bir süre rahatsızlık vermeye başladı, çeşitli vaatlerde bulunarak, birlikte olmak istedi. Burcu A.’nın reddetmesine rağmen bu isteğinden vazgeçmedi.

Orhan S., Burcu A.’yı nişanlısı Berati G.’nin Konya’dan geldiği gün de telefonla aradı. Burcu A.’nın elinden telefonu alan Berati G. ile Orhan S. arasında tartışma çıktı. Aynı gün Orhan S., oğulları Semih ve Ertan S. ile çiftin bulunduğu otomobilin yolunu kesti. Baba ve oğulları, demir çubukla camlarını kırdıkları otomobildeki nişanlıları darp etti. Nişanlı çift şikâyetçi oldu. Şikâyetten haberdar olan S. kardeşler bu kez yanlarına arkadaşlarını alıp Berati G.’yi kafe çıkışında yakalayıp darp etti.

POLİSLER SALDIRGANLARI KORUMAYA ÇALIŞMIŞ

Soruşturmayı yürüten savcıya konuyu farklı anlattıkları, şüphelileri korumaya çalıştıkları, olayla ilgili görüntüleri ve bazı bilgileri ‘bilerek’ gizledikleri iddiasıyla 2 polis de gözaltına alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.